Mk2 R36 4MOTION
Moderator: G0 Karcio
- sekator87
- gr. świętokrzyska
- Kontakt:
Mk2 R36 4MOTION
" onclick="window.open(this.href);return false;
no chyba nie
no chyba nie
Mój prawie GTI
/\ 22 str. Moja rajdówka - szukam sponsora /\
Komputerowa Diagnostyka VAG. Starachowice i okolice.
/\ 22 str. Moja rajdówka - szukam sponsora /\
Komputerowa Diagnostyka VAG. Starachowice i okolice.
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
Mk2 R36 4MOTION
Auto świetne, dobrze ze masz napęd na 4 łapy a nie jak niektórzy wrzucają niewiadomo co na ośkę i to po prostu nie jedzie, popracuj na zmianami biegów bo jak widać na filmach bardzo tracisz w tych momentach, spróbuj techniki z międzygazem przy wciskaniu sprzęgła. Auto ma jeszcze niesamowity potencjał, grunt to dobrze przenieść tę moc na asfalt i wcale nie musisz mieć super hiper turbo. Widać to właśnie w starciu z DSG.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.
Mk2 R36 4MOTION
Był Golf III 1.8 G-STYLE ----------- Był Passat B5 1.8T AirRide ----------- Jest Audi typ43
Mk2 R36 4MOTION
coś niesamowitego... sam dźwięk już powoduje szybsze bicie serca a co dopiero jazda czymś takim...
Mk2 R36 4MOTION
to tu taki krótki filmik w starciu z DSG (mk6 R niby330KM)BENITO pisze:popracuj na zmianami biegów bo jak widać na filmach bardzo tracisz w tych momentach, spróbuj techniki z międzygazem przy wciskaniu sprzęgła. Auto ma jeszcze niesamowity potencjał, grunt to dobrze przenieść tę moc na asfalt i wcale nie musisz mieć super hiper turbo. Widać to właśnie w starciu z DSG.
[youtube][/youtube]
2,9vr6syncro viewtopic.php?f=88&t=301280" onclick="window.open(this.href);return false;
Rallye viewtopic.php?f=87&t=396054" onclick="window.open(this.href);return false;
Szanuj-się.pl http://www.szanuj-sie.pl/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Rallye viewtopic.php?f=87&t=396054" onclick="window.open(this.href);return false;
Szanuj-się.pl http://www.szanuj-sie.pl/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Mk2 R36 4MOTION
stary szacun, naprawdę rakieta, jak będziesz ciągnął i ulepszał projekt to i lambo zostanie z tyłu
jakie plany oprócz suszarki, jakieś procedury dorzucisz
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
Mk2 R36 4MOTION
vr6syncro, ja oglądałem te filmiki tylko zobacz jaki jest stosunek mocy do masy i moment po starcie (przepinka biegu). Wtedy auto kolegi dostaje czkawki, co nie zmienia faktu że wygrywa. Ta właśnie zmiana biegu upierdziela kupę czasu.
Stosunek moc-masa:
mk2: 310/1050=0,2952
mk6: 330/1466=0,2251
Z pobieżnych obliczeń wychodzi że mk2 ma ponad 30% lepszy stosunek mocy do masy, aż takiej różnicy w wyniku tu nie widzę i właśnie o to mi chodzi. I żeby uprzedzić komentarze wcale nie liczę na wprost proporcjonalne przekładanie się tych wielkości.
Stosunek moc-masa:
mk2: 310/1050=0,2952
mk6: 330/1466=0,2251
Z pobieżnych obliczeń wychodzi że mk2 ma ponad 30% lepszy stosunek mocy do masy, aż takiej różnicy w wyniku tu nie widzę i właśnie o to mi chodzi. I żeby uprzedzić komentarze wcale nie liczę na wprost proporcjonalne przekładanie się tych wielkości.
Ostatnio zmieniony śr cze 08, 2011 23:15 przez BENITO, łącznie zmieniany 1 raz.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.
Mk2 R36 4MOTION
widziany w Wilczych Laskach w tamtym roku, już robił niezłą robotę a po ślimaku aż się boję
szczep mi trochę opowiadał, jaram się i nie mogę doczekać się jak go oglądnę znowu w Pruszczu
szczep mi trochę opowiadał, jaram się i nie mogę doczekać się jak go oglądnę znowu w Pruszczu
Mk2 R36 4MOTION
tyle ile wlejeszzielu pisze:ile Ci to pali
mega projekt chciałbym to kiedyś na żywo zobaczyć
Mk2 R36 4MOTION
Szacun szacun jeszcze raz szacun, masakrator nieziemski , przy tym swapowac abfa do Mk2 to dziecinada
Mk3 ABF, Mk2 1.6D, Vento 2.8 VR6, Mk2 1.8 RP - było, mineło...
Mk2 R36 4MOTION
no tak domyślam się... ale przy takiej względie normalnej jeździe jestem ciekaw...michalqqr pisze: zielu napisał(a):ile Ci to pali
tyle ile wlejesz
Re: Mk2 R36 4MOTION
Klatka obowiazkowoM4N14K pisze:stary szacun, naprawdę rakieta, jak będziesz ciągnął i ulepszał projekt to i lambo zostanie z tyłu