Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych aut.
-
- Mały gagatek
http://www.autocentrum.pl/dane-technicz ... 122km.html" onclick="window.open(this.href);return false; 1,4 TSI 122KM waży 1215 kg , zwykłe 1.4 jest prawie 80 Kg lzejsze
scirocco 160km dsg vs passat b6 2.0 tdi 200km dsg:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Watpie by takie A4 2.4 165km lepiej sie zbieralo od mk6 tsi 160km.
- bradley
- Forum Master
Hmmm to rozdmuchany golf 6 z poduszkami, naglosnieniem, wzmocnieniami itd wazy tyle samo co przerdzewiale vento? Pewnie mk6 ma duzo czesci z tworzywa sztucznego np blotniki albo maski z aluminium itd.
W kazdym badz razie jesli to prawda i gofr 6 wazy tyle to nie mialbym szans. Mysle ze tak dlugosc bym dostal na 1/4. Natomiast taki TSI w octavii to nie ma szans bo octa wazy 1300-1400
W kazdym badz razie jesli to prawda i gofr 6 wazy tyle to nie mialbym szans. Mysle ze tak dlugosc bym dostal na 1/4. Natomiast taki TSI w octavii to nie ma szans bo octa wazy 1300-1400
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
Kolejny filmik na którym nic nie widaćoverrange pisze:scirocco 160km dsg vs passat b6 2.0 tdi 200km dsg:
- popielasty
- Gadatliwa bestia
Re: Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych
overrange pisze:scirocco 160km dsg vs passat b6 2.0 tdi 200km dsg:
chyba gościu z passata nie wiedział że się ściga
bradley, pewnie tak jest, ze blotniki, maska to aluminium (pod reka sie gniota ) niby bezpieczniejszy samochod dla pieszych. Pewnie tak tez jest, ze skapia na niektorych materialach. Ale te dane katalogowe tez sa rozne z waga, co strona to inne wiec trudno mi powiedziec ile naprawde wazy bo wagi nie odwiedzalem. Nie wiem jak wazy octa ale ma bagaznik troszke dluzszy wiec moze i wiecej.
Co do filmiku- Ta nic nie widac, jak zwykle marudzenie, koles nie wiedzial. ludzie ogarnijcie to, ze taki passat jest ciezszy, ma inny moment obrotowy i nie jest samochodem do scigania. Takie scirocco kreci katalogowe 8s wiec juz nie jest zle. Moze poprostu z Was sa takie dupy (z nie wszystkich), ze nie potraficie wykrecic z samochodu wszystko co fabryka mu dala?
Co do filmiku- Ta nic nie widac, jak zwykle marudzenie, koles nie wiedzial. ludzie ogarnijcie to, ze taki passat jest ciezszy, ma inny moment obrotowy i nie jest samochodem do scigania. Takie scirocco kreci katalogowe 8s wiec juz nie jest zle. Moze poprostu z Was sa takie dupy (z nie wszystkich), ze nie potraficie wykrecic z samochodu wszystko co fabryka mu dala?
Myślę, że polemikę można już skończyć z seryjnymi autami. Weźmy się teraz za mody, czyli np. potencjał drzemiący w TDI.
Czy AJM występował w opcji 4 Motion??? Bo jeśli nie to start całkiem ok.
Aaaa, żeby nie było, że jestem jakimś zatwardziałym fanem TDI - moje następne auto jeśli będzie mnie stać (za jakieś 4-5lat) to Merc C216 CL600 V12 biturbo.
Czy AJM występował w opcji 4 Motion??? Bo jeśli nie to start całkiem ok.
Aaaa, żeby nie było, że jestem jakimś zatwardziałym fanem TDI - moje następne auto jeśli będzie mnie stać (za jakieś 4-5lat) to Merc C216 CL600 V12 biturbo.
- Grzechu_1990
- Użytkownik
- Kontakt:
Tak.Ral1n pisze:Czy AJM występował w opcji 4 Motion???
Było: Opel Astra II 1.6 16V 101KM X16XEL, Skoda Octavia I 1.9TDI 110KM ASV.
Jest: Opel Rekord z 1982r 2.3D 65KM i 2.0N/S (90/100KM) z 1980r Passat B5FL 1.8T 150KM AWT.
Jest: Opel Rekord z 1982r 2.3D 65KM i 2.0N/S (90/100KM) z 1980r Passat B5FL 1.8T 150KM AWT.
Fabia na GTB2260VK " onclick="window.open(this.href);return false;
- xxxGlaDxxx
- ...
Kaktus mi na ręce urośnie jak to jest klekot. To nawet jak TDI nie chodzi.Ral1n pisze:Fabia na GTB2260VK " onclick="window.open(this.href);return false;
Wlasnie wiecie co, dziwi mnie, ze niby tak uwazacie sie za takich znawcow, a przy tym filmiku to widac, ze to zwykly FAKE.Ral1n pisze:Fabia na GTB2260VK " onclick="window.open(this.href);return false;
1. Nie czuc zmiany biegow.
2. film najprawdopodobniej na rolce -> nie slychac oporu wiatru itp
3. Chodzi zdecydowanie za cicho silnik ledwo mruczy...
FEJK FEJK FEJK
Buahahahaha - to jest klekot a ta Fabia najprawdopodobniej jest autem użytkownika devonutopia z tdiclub. Jeśli tak, to poszło tam multum kapuchy w zrobienie tego silnika. Ja się nie dziwię co poniekótrych rekacji, bo nie ma na necie prawie fogle jeszcze filmów z kabiny tdiików na GTB2260 plus Race783 plus ostrzejszy camshaft na 275-280PS. No nic. Mnie to koło nosa lata , czy ktoś wierzy czy nie. Nie będę na siłę nikogo przekonywał. Powiem tylko, że takie modyfikacje skłoniły mnie do realizacji projektu na dużym turbo.
Dobranoc.
Dobranoc.
Hahaha, sorry przecież autor filmiku nazywa się devon utopia.
Wejdźcie sobie na tdiclub.net i wylukajcie projekt Fabii - to wtedy kaktus wyrośnie albo coś więcej - niczym z filmu Bruce wszechmogący.
EDIT:
http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... evonutopia" onclick="window.open(this.href);return false;
Wejdźcie sobie na tdiclub.net i wylukajcie projekt Fabii - to wtedy kaktus wyrośnie albo coś więcej - niczym z filmu Bruce wszechmogący.
EDIT:
http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... evonutopia" onclick="window.open(this.href);return false;
Ral1n, ale ten film napewno nie był nagrywany na drodze.