Golf II silnik1.3 pełny wtrysk przerywa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Dareczek013
- Mały gagatek
witam. Pojawił się problem w moim golfie a mianowicie jechałem dziś na egzamin i skończył mi się gaz i chciałem przełączyć na benzyne, przełączył się gaz miałem w podłodze a samochód zwalniał, gdy puściłem gaz i chciałem dodać zaczęło szarpać. Dodam ze paliwa mam z pół baku... nie chciał wcale jechać chodził tylko na dwójce i 2000 obr.min osiągał..
kiedyś już tak miałem że nie chciał jechać powyżej 90km bo zaczynało szarpać i spadać zaczęła moc a teraz to juz kompletnie. Na gazie jeździ bez problemu. pomóżcie bo już nie mam sił
kiedyś już tak miałem że nie chciał jechać powyżej 90km bo zaczynało szarpać i spadać zaczęła moc a teraz to juz kompletnie. Na gazie jeździ bez problemu. pomóżcie bo już nie mam sił
Darooo
- golfista_1993
- Mały gagatek
Być może pompka paliwa do wymiany. Jak masz możliwość to podmień na inną działającą i sprawdź. Jeśli zacznie jechać na benzynie to pompka...
- Dareczek013
- Mały gagatek
Re: Golf II silnik1.3 pełny wtrysk przerywa
a no mam taką możliwość dziś to zrobie...
a może to być wina tego ze właśnie w pompe mam założony taki przekaźnik że jak przełącza się na gaz to pompka przestaje chodzić??? kolega mi takie coś zamontował
a może to być wina tego ze właśnie w pompe mam założony taki przekaźnik że jak przełącza się na gaz to pompka przestaje chodzić??? kolega mi takie coś zamontował
Darooo
- Dareczek013
- Mały gagatek
jeszcze wczoraj wieczorem jeździłem na benzynie ale jechał tylko do 100 i od 70km w góre już zaczynało nim tak szarpać nie byłó płynnej takiej jazdy
Darooo
- Paweł Marek
- V.I.P.
możliwe ze ten przekaxnik albo połączenia szawnkują ale to musisz sam wyjaśnić przywracając połączenie fabryczne
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Dareczek013
- Mały gagatek
moze ten przekaznik ktory montowal ci kolega troche sie psuje i to tez moze tak sie dziac. ale na wszelki wypadek sprawdz pompki paliwa. a filtr paliwa dawno byl zmieniany?
- Dareczek013
- Mały gagatek
kurcze nawet nie wiem gdzie tam filtr jest paliwa...
wie ktoś może?? to jest na wtrysku silnik....
możliwe że i filtr. teraz to wogóle raz jedzie raz nie... wczoraj znów jak przełączyłem go na benzyne na postoju to chodzi a jak dodaje gadu to dochodzi do 2500obr ale to tak w podskokach dochodzi , nierówna praca silnika...
wymienie pompke jak bede tylko mial troche czasuu
wie ktoś może?? to jest na wtrysku silnik....
możliwe że i filtr. teraz to wogóle raz jedzie raz nie... wczoraj znów jak przełączyłem go na benzyne na postoju to chodzi a jak dodaje gadu to dochodzi do 2500obr ale to tak w podskokach dochodzi , nierówna praca silnika...
wymienie pompke jak bede tylko mial troche czasuu
Darooo
- Paweł Marek
- V.I.P.
filtr jest razem z pompą ciśnieniową tą pod autem. Nic nie wymieniaj w ślepo, znajdź mechanika z manometrem ale najpierw sam wyjaśnij elektrykę - czy jest zasilanie na obu pompach czy szwankuje
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
filtr jest obok pompki paliwa tej pod samochodem.To jest taka jakby puszka.Mozesz go wymienic bo to nie jest duzy koszt a moze pomoc
wymien filtr paliwa sprawdz pompke przy kole a potem pompke w baku .ta w baku podaje paliwo natomiast ta kolo kola powinna miec prawidlowe cisnienie
- Dareczek013
- Mały gagatek
już działa na benzynie po zatankowaniu za 100zł. Proszę o pomoc w innym moim temacie najnowszym
Darooo