brak swiateł mijania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
brak swiateł mijania
witam ! mam pytania która kostka jest odpowiedzialna za swiatła mijania ? chodzi o to ze coś z manetką od migaczy sie działo i przestały działać światła długie a dziś drogowe mijania wszystko inne dział świeci bezpieczniki dobre ,wyczytałem ze jakaś kostka jest tylko nie wiem która bo jest ich parę ?? a włącznik w dobry jest ! proszę o pomoc rano jadę w trasę i po nocy mam wracać a elektryk no w najgorszym wypatku!
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
brak swiateł mijania
To jest to samo, te same kolory i układ:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=405918" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=405918" onclick="window.open(this.href);return false;
brak swiateł mijania
ok czyli jak przy manetkach biało-czarny z żółtym połączę to będą mijania! tylko pytanie nastałe czy normalnie włącznikiem będę włączał i wyłączał ????????????
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
brak swiateł mijania
Ojej! To jest na próbę w celu ustalenia czy włącznik klawiszowy wydaje prąd na manetki, by nie kupować zbędnie części.
Na stałe tak jeździć nie można bo Kolega ma reflektory na żarówkę H4, w której nie mogą się świecić razem drogowe i mijania - a tak połączone - to mijania by nie gasły na drogowych, byłyby wszystkie razem!
Tak połączone, po włączeniu klawisza na ostatnią pozycję - mijania by pracowały bez względu na przełączanie manetki: z drogowymi i same!
Takie połączenia są możliwe w Golfach 3 z lampami typu mijania+drogowe
Na stałe tak jeździć nie można bo Kolega ma reflektory na żarówkę H4, w której nie mogą się świecić razem drogowe i mijania - a tak połączone - to mijania by nie gasły na drogowych, byłyby wszystkie razem!
Tak połączone, po włączeniu klawisza na ostatnią pozycję - mijania by pracowały bez względu na przełączanie manetki: z drogowymi i same!
Takie połączenia są możliwe w Golfach 3 z lampami typu mijania+drogowe
brak swiateł mijania
więc tak! po łączyłem na krotko biało czarny z żółtym i świecą mijania włącznik swiateł działa poprawnie ! w manetce natomiast są tylko migacze ,długich nie da się włączyć bo rozleciało się całe to suwadło które odpowiada za włączenie i wył. nich! I wychodzi na to ze manetka (pają) jest uszkodzona nie działa do wymiany! PYTANIE BRZMI CZY MOGĘ tak jeżdzić czy coś się popali ??????
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
brak swiateł mijania
Ja bym tak nie jeździł: do manetek dochodzi przecież stały i niczym nie zabezpieczony plus oraz masa, nie wspominając o przewodach "funkcyjnych" - też będących pod napięciem. No, nie polecam!