Dupowozy BY psioter5
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
felicia pickup BY psioter5
no ja chce założyć 10'' żeby wystawały po 5-8cm za nadkole i nie wiem czy nie będą tarły, to maja być kółka tylko na zloty więc może być na centymetry.
brak podpisu.
ja robiłem takie tuningi przez ponad trzy lata jako pracownik złomowiska samochodowegopsioter5 pisze:tak robiłem tuning
moja wymarzona pracatovdi1 pisze:jako pracownik złomowiska samochodowego
Pozdr eMTi
Mk2 2,0 ABA "nie jedzie"
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=462519&p=5570699#p5568519
Mk2 2,0 ABA "nie jedzie"
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=462519&p=5570699#p5568519
uwierz mi że nieeMTi pisze:moja wymarzona praca
fakt faktem było fajnie, człowiek się wywariował tymi złomami
ale cały czas człowiek w smarze, to nie było zbyt miłe
ja z belcho99 robiłem na złomie ze 2 tygodnie, niewesoła robota poza tym jak my robiliśmy to było zimno jak w psiarni a tu trzeba rozkręcać na zewnątrz, my bardziej przewoziliśmy graty niż demontowaliśmy ale oboje kiepsko wspominamy ta robotę myśleliśmy że będą wpadały stare golfy z jakimiś fajnymi rarytasami a tu a tego golfika z foty dostałem za free tylko żeby parking zwolnić
brak podpisu.
to właśnie był jeden z poważnych minusów mojej byłej pracypsioter5 pisze:jak my robiliśmy to było zimno jak w psiarni
a ja przez 3 latka zdążyłem sobie odłożyć różne ciekawe rzeczypsioter5 pisze: myśleliśmy że będą wpadały stare golfy z jakimiś fajnymi rarytasami a tu
no ja przez jakieś tam 2 tyg nie miałem a poza tym to nie było po prostu ciekawych samochodów tylko scharany pski b5 audi a 4 itp buło fajne zawieszenie gwintowane od 6N ale popatrzyłem że nie podejdzie do felicii i sobie odpuściłem.
brak podpisu.
- szczawik
- Nowicjusz
na tej ostatniej focie jaki dumny z siebie cieszy sie jak dziecko z silniczka
http://szczawson.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: felicia pickup BY psioter5
odświeżam kotleta w sprawie pick-upa
mam takowego potwora z silnikiem 1.3mpi i zamierzam zmienic silnik na tdi
silnik taki mam sprawny kpl ale teraz nie wiem jaką skrzynie zapodac
i czy półosie bedą pasować na polo golf
posiadam warsztat samochodowy wiec zaplecze mam
w sumie mam skrzynie od golfa 2 1.8b wiec do silnika podejdzie
ale nie wiem co z półosiami i nie wiem jak wymyśleć sterowanie biegami
silnik tdi 90km z vento
powinno ładnie sie zbierac w tym aucie o wadze 940kg
wszelkie opinie mile widziane
mam takowego potwora z silnikiem 1.3mpi i zamierzam zmienic silnik na tdi
silnik taki mam sprawny kpl ale teraz nie wiem jaką skrzynie zapodac
i czy półosie bedą pasować na polo golf
posiadam warsztat samochodowy wiec zaplecze mam
w sumie mam skrzynie od golfa 2 1.8b wiec do silnika podejdzie
ale nie wiem co z półosiami i nie wiem jak wymyśleć sterowanie biegami
silnik tdi 90km z vento
powinno ładnie sie zbierac w tym aucie o wadze 940kg
wszelkie opinie mile widziane
więcej powera
opinia nr1 daj se siana z tym gratem
opinia nr2 jeśli się napaliłeś że swap będzie łatwy miły i bezproblemowy usiądź i przeczekaj te dziwne uczucie
3 jak ci nie przeszło to trudno, podpowiem co nie co.
ja zrobiłem głupotę i zostawiłem skrzynię od skody, sprzęgło ślizga się nawet bez żadnych modów. teraz mam między 85-100km więc wyobraź sobie co się dzieje. półosie raczej nie podejdą ale nawet jak nie podejdą tnij je i składaj z 2 jedną tylko żeby wsadzić inna skrzynię. będzie problem nr 2 w vw silnik pochylony jest do tyłu, w skodzie do przodu, więc oryginalne cięgła od biegów raczej nie podejdą, bo drążek wyszedł by ci gdzieś na poziomie barku a więc bez cięcie bardzo płytkiego tunelu się nie obędzie raczej, lecąc dalej tym tropem nie będzie ci pasował oryginalny dywan. nie wspominając nawet trochę o poduszkach silnika których w skodzie w ogóle nie ma bo skoda nie ma sanek pod silnikiem.
4 lecimy dalej. maska, a właściwie to że bardzo przeszkadza, w wersji przed liftem jest za mało miejsca na np 1.6td o jakieś 5mm więc dziura nieunikniona, może w tdi da się jakoś to upchnąć.
5 kolejna sprawa micha olejowa, zmiana konieczna, ja nie zmieniłem to teraz mam cyrki przy zmianie oleju.
6 bardzo ciężko jest przeprowadzić rury do fmic.
na pewno coś bym jeszcze znalazł ciekawego do napisania. ja teraz będę składał M-TDI ale w żadnym razie w skodzie deficytowa wersja golfa mk -30 . ja kupię albo mk2-3 albo passata b3-b4 albo ventyla. i przynajmniej nie będę miał problemu ze znalezieniem zawiasu gwintowanego -80 i żaden pepiczek nie krzyknie mi za niego 21tys koron czeskich (nawet nie wiem ile to jest) a za 3 s powie że jednak już nie produkują, pewnie przypominało mu się jak przed wojną zaolzie im zabraliśmy i se pomyślał że łajzie Polakowi nie sprzeda.
opinia nr2 jeśli się napaliłeś że swap będzie łatwy miły i bezproblemowy usiądź i przeczekaj te dziwne uczucie
3 jak ci nie przeszło to trudno, podpowiem co nie co.
ja zrobiłem głupotę i zostawiłem skrzynię od skody, sprzęgło ślizga się nawet bez żadnych modów. teraz mam między 85-100km więc wyobraź sobie co się dzieje. półosie raczej nie podejdą ale nawet jak nie podejdą tnij je i składaj z 2 jedną tylko żeby wsadzić inna skrzynię. będzie problem nr 2 w vw silnik pochylony jest do tyłu, w skodzie do przodu, więc oryginalne cięgła od biegów raczej nie podejdą, bo drążek wyszedł by ci gdzieś na poziomie barku a więc bez cięcie bardzo płytkiego tunelu się nie obędzie raczej, lecąc dalej tym tropem nie będzie ci pasował oryginalny dywan. nie wspominając nawet trochę o poduszkach silnika których w skodzie w ogóle nie ma bo skoda nie ma sanek pod silnikiem.
4 lecimy dalej. maska, a właściwie to że bardzo przeszkadza, w wersji przed liftem jest za mało miejsca na np 1.6td o jakieś 5mm więc dziura nieunikniona, może w tdi da się jakoś to upchnąć.
5 kolejna sprawa micha olejowa, zmiana konieczna, ja nie zmieniłem to teraz mam cyrki przy zmianie oleju.
6 bardzo ciężko jest przeprowadzić rury do fmic.
na pewno coś bym jeszcze znalazł ciekawego do napisania. ja teraz będę składał M-TDI ale w żadnym razie w skodzie deficytowa wersja golfa mk -30 . ja kupię albo mk2-3 albo passata b3-b4 albo ventyla. i przynajmniej nie będę miał problemu ze znalezieniem zawiasu gwintowanego -80 i żaden pepiczek nie krzyknie mi za niego 21tys koron czeskich (nawet nie wiem ile to jest) a za 3 s powie że jednak już nie produkują, pewnie przypominało mu się jak przed wojną zaolzie im zabraliśmy i se pomyślał że łajzie Polakowi nie sprzeda.
brak podpisu.
Re: felicia pickup BY psioter5
dzieki za podpowiedz
ale nie przeraziły mnie te informacje nadal bedzie skoda tdi
auto służy mi do codziennej jazdy wiec zrobie to raz a porządnie
patent mam już na skrzynie i biegi znaczy bedzie skrzynia od vento na linki pozbęde sie głupich ciegiełek
najgożej bedzie wykonać przednią poduszke silnika bo właśnie skoda niema wózka
bedzie to już 4 skoda pick up tdi w polsce
ale nie przeraziły mnie te informacje nadal bedzie skoda tdi
auto służy mi do codziennej jazdy wiec zrobie to raz a porządnie
patent mam już na skrzynie i biegi znaczy bedzie skrzynia od vento na linki pozbęde sie głupich ciegiełek
najgożej bedzie wykonać przednią poduszke silnika bo właśnie skoda niema wózka
bedzie to już 4 skoda pick up tdi w polsce
więcej powera
hahahaha 4???? jest już grubo ponad 10:D w tym jedna 174km akurat przednia poduszka to najmniejszy problem. wytnij słaba beleczkę pod chłodnicą, wspawaj profil 40x60x3-4 i do tego poducha. nie wiem ja bym się chętnie swojej pozbył ale takich szalonych ludzi to nie ma na świecie żeby ja kupili
brak podpisu.