[MK4] Golf IV by sagano88 .:R32 & 25 Jahre mixes BBS, RECARO
Moderator: G0 Karcio
- sagano88
- Only VW
- Kontakt:
[MK4] Golf IV by sagano88 .:R32 & 25 Jahre mixes (Aktual)
Za lakier trzeba sie zabrac bo idealnie nie jest i nie bedzie bo sa rysy jeszcze za czasow pobytu w DE i jakiegos "wielbiciela marki", ale chce ogarnac go tak by pozatym bylo ok. Pod slonce widac koliste rysy i tego chce sie pozbyc, a co z tego wyjdzie okaze sie "w praniu".
Dzigit84, poszlo PW
Dzigit84, poszlo PW
sagano88, taaa wyczyści się i będzie dobrze i tak skręca karki co było doskonale widać wczoraj
sagano88, konkret polerke zrob i znikna te koliste rysy a lakier zacznie sie swiecic jak psu ja..
- Maximus-83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- sagano88
- Only VW
- Kontakt:
GORAJ, mam nadzieje, ze nabierze jeszcze wiekszego blasku.
Maximus-83, bede przy aucie to Ci dokladnie zmierze, ale odnoszac sie do gwintu sa 2cm. do konca zwojow.
Maximus-83, bede przy aucie to Ci dokladnie zmierze, ale odnoszac sie do gwintu sa 2cm. do konca zwojow.
tylko pamiętaj ze ty masz diesla i bardziej siadaile cm od ziemi masz przednią dokładkę?
- Maximus-83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja mam teraz jeszcze 5 cm na gwincie
i chyba jak dobrze pamiętam po podniesieniu przodu jakieś 8cm między ziemią, a przednią dokładką.
i chyba jak dobrze pamiętam po podniesieniu przodu jakieś 8cm między ziemią, a przednią dokładką.
Dużo zależy od opon, bo są dziury w nadkolach a auto leży, albo na odwrót jest idealnie spasowane, a można latać bez stresu. U mnie ładne wyglądało jak miałem gwint z przodu 0,6-0,7mm od końca regulacji, ale prawa półoś co chwila szlifowała podłużnicę, a nie znam zakładu pod poznaniem który mi wytnie tam dziurę i jakoś wzmocni potem podłużnicę( dziura to nie problem )ja mam teraz jeszcze 5 cm na gwincie
- sagano88
- Only VW
- Kontakt:
Dawno nic sie nie dzialo wiec maly aktual... Tak wiec autko odwiedzilo OldschoolSUICIDE Party 2011 w Mrówkach za co wielkie dzieki chlopaka, ze przyjeli takiego parcha Co do samego zlotu nie bede opowiadal bo bylo naprawde zacnie! Zaje%isty klimat, wporzadku ludzie, super miejscowka i same grube VAG-i do okola. Oj dzialo sie przez 3 dni...! Przy okazji maly link do mojej fotogalerii: https://picasaweb.google.com/1132206230 ... 7436414178" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu fotki znalezione w sieci:
Zaraz po powrocie z Mrówek zostal ogarniety CZUJNIK CIECZY CHLODZACEJ. Jezdzilem na jeb%ietym prawie pol roku, a objawow jakie sie z nim wiazaly bylo mnostwo:
- jak problemy z odpalaniem,
- dlawienie sie,
- nierowna praca,
- plucie z wydechu,
- wieksze spalanie...
Ogolnie zalewalo go. Wczesniej wymienialem dwa czujniki na zamienniki, ale jednak nie ma to jak ORI.
Tu glowny sprawca zamieszania:
Tu fotki znalezione w sieci:
Zaraz po powrocie z Mrówek zostal ogarniety CZUJNIK CIECZY CHLODZACEJ. Jezdzilem na jeb%ietym prawie pol roku, a objawow jakie sie z nim wiazaly bylo mnostwo:
- jak problemy z odpalaniem,
- dlawienie sie,
- nierowna praca,
- plucie z wydechu,
- wieksze spalanie...
Ogolnie zalewalo go. Wczesniej wymienialem dwa czujniki na zamienniki, ale jednak nie ma to jak ORI.
Tu glowny sprawca zamieszania:
sagano88, Lakier już ogarniałeś ? Bo na zdjęciach wygląda nieźle
Co do twojego czujnika to identycznie miałem z przepływką. Niby Magnetii Marelli, pół roku szukania i dopiero Bosch załatwił sprawę ;/
Co do twojego czujnika to identycznie miałem z przepływką. Niby Magnetii Marelli, pół roku szukania i dopiero Bosch załatwił sprawę ;/
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
- sagano88
- Only VW
- Kontakt:
Narazie lakier nie byl ruszany. Jedynie umylem go w samych Mrówkach Gold Classem Megsa i polozylem wosk. Ogolnie juz po tym pierwszym myciu i wosku, czuc roznice. Porzadna polerka i uzycie UC dopiero mnie czeka.
A co do czujnika to wymienialem 2 razy niby tez ELTHA jak oryginal, ale duzo tansze i ciagle wywalal mi blad w silniku na VAG-u. Jednak jezdzilem z tym bo myslalem, ze problem tkwi we wiazce albo wtyczce i szykowalem sie na powazniejsza wymiane.
Pare dni przed zlotem zaczely sie dziac juz coraz wieksze cyrki bo nie moglem odpalic auta, a jak zatrybil to na "nie wszystkie gary" i chodzil jak Wartburg z niebieska chmura dymu za nim. Po "przygazowce" co nieco ustepowalo i juz jakos chodzil, ale nie do konca dobrze. Po wymianie na ORI odrazu zrobilo sie inne auto Silniczek cyka rowno, jest zwawszy i pali na dotyk.
A co do czujnika to wymienialem 2 razy niby tez ELTHA jak oryginal, ale duzo tansze i ciagle wywalal mi blad w silniku na VAG-u. Jednak jezdzilem z tym bo myslalem, ze problem tkwi we wiazce albo wtyczce i szykowalem sie na powazniejsza wymiane.
Pare dni przed zlotem zaczely sie dziac juz coraz wieksze cyrki bo nie moglem odpalic auta, a jak zatrybil to na "nie wszystkie gary" i chodzil jak Wartburg z niebieska chmura dymu za nim. Po "przygazowce" co nieco ustepowalo i juz jakos chodzil, ale nie do konca dobrze. Po wymianie na ORI odrazu zrobilo sie inne auto Silniczek cyka rowno, jest zwawszy i pali na dotyk.
sagano88, dzisiaj jeszcze go przegonimy i będzie pięknie
- sagano88
- Only VW
- Kontakt:
I przegonili! Sprawa czujnika zamknieta i wszystko do tej pory jest nie do poznania!
I Tu male foto sasiedzkich MK4
I Tu male foto sasiedzkich MK4
Pkinie pany piknie
Mój MKIV viewtopic.php?f=89&t=227169