Witajcie.
Cóż to za złącze (wraz z kabelkiem) jest na samym dole (i środku) tego obrazka, poniżej zbiornika na płyn do spryskiwaczy?
Po powrocie od mechanika do tego złącza nie jest podłączony kabelek, a powinien ... myślę.
Co to za złącze? [Zdjęcie]
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Mogłeś zadać sobie trochę trud i narysować strzałkę w paincie o co dokładnie chodzi, bo teraz to nie zupełnie wiem tylko tak gdybam.
Po środku dołu zdjęcia to jest kostka od czujnika zamknięcia klapy silnika, ale wydaje mi się że ona jest podpięta. Jeśli nie to: Jak masz taki zamek z krańcówką, to powinno być podpięte, jak nie masz to nie powinno. Może mechanik robił ci mikrostyki przypadkiem? Bo jeśli tak to mógł w ten sposób ominąć błąd właśnie tego w zamku maski. Druga wersja to wcale tego nie było, tylko dziwnym jest obecność instalacji do tejże krańcówki. Powodem tego może być wypadkowa historia auta, tzn ktoś wymienił pas przedni z zamkiem w którym takiego mikrostyku nie było i wywalił część instalacji od kostki w stronę zamka pozostawiając resztę.
Trzecia wersja to taka, że chodzi o zupełnie inną kostkę
Po środku dołu zdjęcia to jest kostka od czujnika zamknięcia klapy silnika, ale wydaje mi się że ona jest podpięta. Jeśli nie to: Jak masz taki zamek z krańcówką, to powinno być podpięte, jak nie masz to nie powinno. Może mechanik robił ci mikrostyki przypadkiem? Bo jeśli tak to mógł w ten sposób ominąć błąd właśnie tego w zamku maski. Druga wersja to wcale tego nie było, tylko dziwnym jest obecność instalacji do tejże krańcówki. Powodem tego może być wypadkowa historia auta, tzn ktoś wymienił pas przedni z zamkiem w którym takiego mikrostyku nie było i wywalił część instalacji od kostki w stronę zamka pozostawiając resztę.
Trzecia wersja to taka, że chodzi o zupełnie inną kostkę
Re: Co to za złącze? [Zdjęcie]
Skorzystałem ze zdjęcia innego użytkownika i nie chciało mi się już edytować tegoż zdjęcia, uploadować foty itd.
Ponieważ to nie moje zdjęcie, nie przedstawia ono stanu faktycznego.
Rzeczywiście był problem z zamkiem klapy silnika i był on wymieniany/dorabiany czy cokolwiek.
Moje pytanie jest teraz następujące: Po co właściwie ten czujnik jest potrzebny i czy jego brak jakoś specjalnie przeszkadza w użytkowaniu auta?
Pozdrawiam
Ponieważ to nie moje zdjęcie, nie przedstawia ono stanu faktycznego.
Rzeczywiście był problem z zamkiem klapy silnika i był on wymieniany/dorabiany czy cokolwiek.
Moje pytanie jest teraz następujące: Po co właściwie ten czujnik jest potrzebny i czy jego brak jakoś specjalnie przeszkadza w użytkowaniu auta?
Pozdrawiam
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Jest on wykorzystywany przez alarm a także ma powiązanie z czujnikiem poziomu oleju (w przypadku zapalenia kontrolki i otwarcia maski ta zgaśnie i po przejechaniu 100km ponownie się zapali jeżeli przyczyna zapalenia się kontrolki nie została zlikwidowana)...generalnie jeżeli nie ma tego czujnika to nic się nie staniecornishon pisze:Po co właściwie ten czujnik jest potrzebny