Witam
nie mogę znaleźć takiego tematu (albo takiego nie ma, albo inaczej ktoś go nazwał, więc w razie powtórki proszę moderatora o przerzucenie)
mam taki problem jak w tytule i zarazem pytanie ...
podczas jazdy np. na 1 czy drugiem biegu bez użycia gazu czyli auto samo sobie jedzie - przynajmniej powinno (auto brata tak jedzie)
moje auto np. na 1-szym biegu przy jeździe 10km/h bez dodawania gazu zaczyna skakać jak kangur, robi takie skoki zajęcze :/
to samo na drugim biegu przy jeździe w korku- to jest jakaś masakra :/
ma ktoś jakieś doświadczenie z taką przypadłością? albo jakieś pomysły od czego tak się dzieje ?
gdzie ewentualnie szukać przyczyn ?
auto skacze jak kangur, skoki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Być może jest to problem, ale mi przychodzi tez na myśl czy przypadkiem nie za bardzo dusisz silnik, choć na 1 biegu to ciężko zdusić Napisz jaki masz silnik, wymóg regulaminu forum
Silnik to 1.8T AGU, co do duszenia to właśnie nie ma mowy o duszeniu, chodzi o jazdę po równym terenie, żadnych górek ani nic , auto jedzie bez problemu samo tylko, że towarzyszą mu zajęcze skoki :/
nie mam pojęcia co mu nie gra :/
nie mam pojęcia co mu nie gra :/
czy ktoś mi powie/sprawdzi u siebie itp. auto stoi na biegu (1) bez ręcznego i jest zgaszone, otwieram maskę i zaczynam bujać autem przód tył( "od oporu do oporu") i zauważyłem, że silnik się wychyla .. czy to jest normalne ??
ktoś pomoże ?
uszkodzone sprzęgło bylo winowajcą
uszkodzone sprzęgło bylo winowajcą
Ostatnio zmieniony pn maja 28, 2012 23:29 przez lambert86, łącznie zmieniany 1 raz.
Jesli sam sugerujesz zawieszenie silnika to zerknij na lapy/polaczenia gumowe trzymajace silnik. Drugie to zbyt wolne obroty biegu jalowego.