Witam wszystkich,
Znowu problem z golfem. Zaczęło się od tego że przepalał się bezpiecznik nr 18 od pompy paliwa mechanika przeczyścił skrzynkę bezpieczników poizolował przewody wszystko wyglądało że jest ok. W piątek przejechałem 50km i silnik zaczął przerywać, podczas przerywania słychać było jak przekaźniki pstrykają bezpiecznik nr 18 się nie spalił. Odpalił normalnie pojechałem dalej i znowu to samo za trzecim razem jak zgasł to po przekręceniu kluczyka słychać było tylko pstrykanie przekaźników najbardziej przekaźnik o nr 167 i więcej nie odpalił. Zaprowadziłem auto do mechanika i teraz mówi brak iskry może sterownik silnika poszedł. Czy miał ktoś taką przygodę? Jest to Golf III GTI 2.0 8v ADY. Od czego teraz zacząć szukanie?
Kręci ale nie odpala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kręci ale nie odpala
U mnie też się tak działo że bezpiecznik od pompy się palił. wymieniałem go na inny i znowu to samo. W końcu pompa padła i przyczyna się znalazła. Pytałem elektryka i mi powiedział że jak zaczyna bezpiecznik pali to może by oznaka kończącej się pompy no i miał rację. Pompa padła.
VW GOLF II 1.6 GTD
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
Kręci ale nie odpala
Też myślałem na początku że pompa ale teraz już się nie przepalają bezpiecznika od pompy paliwa słychać ją po przekręceniu kluczyka jak zaczyna pracować.
Kręci ale nie odpala
skoro to nie pompa to sprawdź czujniki - na VAGu przy kręceniu rozrusznikiem w blokach pomiarowych musi widzieć obroty, jak nie to czujnik wału jest padnięty, spróbuj podmienić cewkę, kable, kopułkę z palcem