Cześć
Chce sie dowiedzieć jaki silnik mogę wsadzic do mojego golfa z 91r.. Stary 1.3 już powoli kończy swój żywot, więc chcę wrzucić cos troszkę większego (1.6 może 1.8 ), ale nie wiem czy pasuje. Skrzynie mam 5 biegowa z 3-ki. Co będzie pasowało bez większych przeróbek??
Z góry dzięki za info
Pozdrawiam
Golf II swap z 1.3 na...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf II swap z 1.3 na...
1.4, 1.6 z golfa 3 albo polo, pochylone do przodu.
Żeby założyć normalny silnik musisz zmienić skrzynię, sprzęgło, rozrusznik, cięgła zmiany biegów, mocowania silnika.
Żeby założyć normalny silnik musisz zmienić skrzynię, sprzęgło, rozrusznik, cięgła zmiany biegów, mocowania silnika.
Golf II swap z 1.3 na...
dorwij za grosze jakiegoś 1,8 90km wchodzi bez większych przeróbek
Mój Crayzolowy golf GT viewtopic.php?f=87&t=454903
MOJE AUKCJE !! http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=5370146
Mnóstwo części do mk2, mk3 seat ibiza cordoba, toledo, polo, passat b3 coś potrzebujesz? zapytaj na PW
ABF - Ale Będzie Frajda
Nie trąb bo jadę na glebie ! Zaraz podłogę sobie rozj**ię
MOJE AUKCJE !! http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=5370146
Mnóstwo części do mk2, mk3 seat ibiza cordoba, toledo, polo, passat b3 coś potrzebujesz? zapytaj na PW
ABF - Ale Będzie Frajda
Nie trąb bo jadę na glebie ! Zaraz podłogę sobie rozj**ię
Golf II swap z 1.3 na...
Crayzol, bzdury nie wprowadzaj autora w błąd t0mal, tomal napisał wyczerpująco w temacie, a resztę to szukaj bo było na forum 1mln razy
-
- MKII POWER : )
- Auto: 2xMk2GTI
Golf II swap z 1.3 na...
Ja jestem świeżo po swapie 1.3 MH na 1.8 PF , . Wszystkie łapy pasują jesli o to ci chodzi , z elektryką tez nie ma większego problemu.Jesli masz jakies konkretne pytania to słuze pomocą.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
Golf II swap z 1.3 na...
eh bez większych przeróbek co mamy rozumieć? silnik włożysz każdy czy to 1.6 czy 1.8 (diesel benzyna) mankamentem są zawieszenie układ hamulcowy elektryka komputer skrzynia biegów (silnik jest wychylony w twoją strone przez co skrzynia ma inne ułożenie niż w silnikach 1.6-...) ewentualnie układ zasilania paliwem (to też może nie koniecznie bo jak masz NZ to pompy pasują do wtrysku z 1.8 )chcąc zmieniać silnik na inny musisz to zmienić bo nie pasuje temat swapu silnika z 1.3 jest bardzo popularny...
bez większych przeróbek 1.3 lub 1.4 z 3ki o ile się nie mylę
bez większych przeróbek 1.3 lub 1.4 z 3ki o ile się nie mylę
passat b5 115KM AZM 2003r