Golf MKI 4x4 ~ 11.5sec do 200
Moderator: G0 Karcio
no nie wiem, koszty lawety w 2 strony nie są małe
no chyba żeby sie dogadał z Kefirem od razu na agresywniejsze strojenie przy okazji, wtedy miałoby to sens, tylko organizator musiałby pas startowy udostępnić na jakiś czas
no chyba żeby sie dogadał z Kefirem od razu na agresywniejsze strojenie przy okazji, wtedy miałoby to sens, tylko organizator musiałby pas startowy udostępnić na jakiś czas
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Re: Golf MKI 4x4 ~ 11.5sec do 200
Auto nie bedzie na manii, nie wiem czy wogole jeszcze pojade nim w tym roku. Moze na finale SSS jak bedzie gdzies blisko i termin bedzie pasowal.
A wyruszasz w ogóle, jakimś autem ?? My jedziemy z czwartku na piątek więcej info w temacie z mania str 8, albo pisz na pw.
Moje auto: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... #p4524290/" onclick="window.open(this.href);return false;
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Jade albo audi A2 albo golfem V8. I spotykamy sie na statoilu w Zakroczymie o 12.kalbi_vw pisze:A wyruszasz w ogóle, jakimś autem ?? My jedziemy z czwartku na piątek więcej info w temacie z mania str 8, albo pisz na pw.
Ps. Jedynka pojechala znowu w swiat i bedzie upalana w Ełku i Olsztynie, tym razem przez KFR Motors
Ostatnio zmieniony czw lip 28, 2011 22:47 przez olozwirski, łącznie zmieniany 1 raz.
no ale moze jakaś procedura startu sie pojawi i jeszcze tam podstroją lekkoolozwirski pisze:dynka pojechala znowu w swiat i bedzie upalana w Ełku i Olsztynie, tym razem przez KRF Motors
Od dzisiaj zaczynam się wysypiać...żeby nie zasnąć ze zmęczenia między zmianą świateł na drzewku startowymolozwirski pisze: Ps. Jedynka pojechala znowu w swiat i bedzie upalana w Ełku i Olsztynie, tym razem przez KFR Motors
Jest kilka drobnych zmian do zrobienia...Ale to na spokojnie. Mam czerwoną przyrodnią siostrę golfa do robienia
Audi 80 B2 Coupe Ciekawe jakie czasy MK1 będzie robiło po tych "drobnych" zmianachkefirsky pisze:Od dzisiaj zaczynam się wysypiać...żeby nie zasnąć ze zmęczenia między zmianą świateł na drzewku startowymolozwirski pisze: Ps. Jedynka pojechala znowu w swiat i bedzie upalana w Ełku i Olsztynie, tym razem przez KFR Motors
Jest kilka drobnych zmian do zrobienia...Ale to na spokojnie. Mam czerwoną przyrodnią siostrę golfa do robienia
dobrze żeby z procedurą robiło regularne 1,7 sekundy na 60ft, wtedy bedzie powtarzalne 11,5slonek69 pisze:Ciekawe jakie czasy MK1 będzie robiło po tych "drobnych" zmianach
bedzie cięzko zrobić tak żeby auto nie zmuliło na 2jce i zarazem nie paliło mocno laka przy starcie.... ale mozna jeszcze hardware'owo coś z tym zrobic
Widziałem auto na żywo bardzo fajny projekt... jak dla mnie to trochę za głośne
Pozdrawiam
Piotrek
Piotrek
Piotrek, czyżbyś juz był u Kefira z gratami ?Z0_RS2 pisze:Widziałem auto na żywo
Gratki śledziłem projekt od prawie początku i jestem pełen podziwu
Golf mk1 Rulez
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Samochód sprzedany, właściciel będzie dalej modził i jedził na zawody.
no to czekamy na wpis nowego wlasciciela z aktualizacją info na temat golfaolozwirski pisze:Samochód sprzedany, właściciel będzie dalej modził i jedził na zawody.
A...tak tylko zamykając rok szczęśliwego posiadania...
Golf oddał tylko jeden wyścig dla Subaru 504KM w Olsztynie na 1/8 mili. Na 1/4 nie przegrał żadnego wyścigu. Fakt, że odwiedza zawody mniejszej rangi, ale ścigał się ze słabymi autami. auta do 500KM padają wszystkie.
Na koniec sezonu zmierzyliśmy Golfa na hamowni. Dodam, że od czasów Ola auto nie było strojone.
W tej chwili silnik i skrzynia biegów zostały wymontowane w celu zimowego przeglądu. Jak zawsze wyszły drobne niespodzianki. Najważniejsze jest wzmocnienie przodu auta. Przy przeciążeniach jakie działają przy startach rozchodzą się podłużnice, prawy wahacz wyjeżdża z poduszki itp. Nie wykluczam też zmiany turbosprężarki na taką, która wstanie trochę wcześniej lub żeliwa w tej która jest. Zdecydowałem się też trochę odDragować ten samochód. Mam problemy z przeciągiem w kabinie po 200km/h. W aucie nie ma uszczelek drzwi i brak wycieraczki przedniej szyby eliminuje mnie z jazdy w deszczu.
Golf oddał tylko jeden wyścig dla Subaru 504KM w Olsztynie na 1/8 mili. Na 1/4 nie przegrał żadnego wyścigu. Fakt, że odwiedza zawody mniejszej rangi, ale ścigał się ze słabymi autami. auta do 500KM padają wszystkie.
Na koniec sezonu zmierzyliśmy Golfa na hamowni. Dodam, że od czasów Ola auto nie było strojone.
W tej chwili silnik i skrzynia biegów zostały wymontowane w celu zimowego przeglądu. Jak zawsze wyszły drobne niespodzianki. Najważniejsze jest wzmocnienie przodu auta. Przy przeciążeniach jakie działają przy startach rozchodzą się podłużnice, prawy wahacz wyjeżdża z poduszki itp. Nie wykluczam też zmiany turbosprężarki na taką, która wstanie trochę wcześniej lub żeliwa w tej która jest. Zdecydowałem się też trochę odDragować ten samochód. Mam problemy z przeciągiem w kabinie po 200km/h. W aucie nie ma uszczelek drzwi i brak wycieraczki przedniej szyby eliminuje mnie z jazdy w deszczu.