Silne zaklócenia
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- _pączek_
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Silne zaklócenia
Witam
Mam maly problemik z moim radyjkiem (Pionieer-niewiem dokladnie jaki ale cos porzadnego w kazdym razie)
Mianowicie mam zamontowana antenke na dachu ale jakos slabo sciaga sygnal(tzn. radyjo szumi) tak jakby ledwo antena lapala
Mozna zalozyc jakis wewnetrzny wzmacniacz czy cos podobnego ??
Mam maly problemik z moim radyjkiem (Pionieer-niewiem dokladnie jaki ale cos porzadnego w kazdym razie)
Mianowicie mam zamontowana antenke na dachu ale jakos slabo sciaga sygnal(tzn. radyjo szumi) tak jakby ledwo antena lapala
Mozna zalozyc jakis wewnetrzny wzmacniacz czy cos podobnego ??
- _pączek_
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No tylko jest taki problemik ze mam antene przeniesiona na dach niemam zabardzo czasu podsufitki demontowac...piotr2 pisze:sa wzmacniacze antenowe ale ja bym sprawdzil przewod anteny najpierw czy niejest przerwany lub zwiera do karoseri(srodkowa zyla czy niema zwarcia z masa).
Zreszta u mnie to jest tak ze czasami gra fajnie(0 zaklocen) a innym razem szusci jak...
Zaleznie od miejsca gdzie aqrat jade
Wiec mysle ze trza wzmacniacz dolozyc-ile kosztuje takie ustrijstwo i gdzie sie to to montuje??
na allegro jest tego ... http://www.allegro.pl/14167_anteny.html ... view=gtext a montujesz za radyjkiem zaraz,jak widzisz koszt ok 10-20zl
Proponuje posprawdzac kabel oraz czy antena ma dobra mase ja osobiscie kiedys miałem wzmacniacz antenowy i powiem ze to dziadostwo moze i polepsza odbior ale nie w stopniu rewelacyjnym a dodatkowo wytwarza pole elektromagnetyczne ktore wytwarza zakłocenia np: na kablach sygnałowych do wzmacniacza(mowie o wzmacniaczach antenowych w kwotach ok 10-50zł)
Best Life is VW drive!!!! :satan:
Jeśli radio jest fabryczne, lub dobrze zamontowane, będą potrzebne specjalne klucze do wyciągnięcia. W przypadku orginalnych vw, pomóc mogą dwa odpowiednio wygięte druty, zobacz jak to wygląda na allegro, będziesz wiedział. Można też rozkręcić część konsoli i wyjąć radio razem z nią. Niedużo zabawy w sumie. Opisywałem to kiedyś na forum, patu kolegów również, więc znajdziesz w wyszuiwarce wszystko.
ex BvLin3K