Magnes od anteny CB rysuje dach..
- Vox_Dei
- VW Grupa Chojnice
- Kontakt:
W każdym sklepie motoryzacyjnym dostępne są magnesy pod antene CB koszt ok 10 zł ) warto zainwestowac .
Vox_Dei ale żeś odkop zrobił
Ponad rok czasu temat "milczał"
Ponad rok czasu temat "milczał"
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Ja używałem podkładki pod antene która też jest magnetyczna, trzymała mi antena super bo długi bat wytrzymywał nawet 210km/h, a koszt takiej podkąłdki w sklepie z antenami CB to max 10zł. niestety mi popękała i obecnie używam tego co mam pod ręką - nawet zwykła foliówka bo tak używam CB tylko w trasie czyli raz na 3 tyg, wiec wygląd tego rozwiązania mam w
Wydechy do każdego auta robione na zamówienie - profesjonalne podejście MTG (Płock)
Wyciąganie wgnieceń bez lakierowania (Płock)
VW Golf MK3-> Audi A3-> VW Touareg
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Duży błąd. Większe ryzyko, że antena spadnie. Pod magnesy zakłada się gumy dedykowane i/lub na dach nakleja się cienką folię przezroczystą Oracala lub innej firmy.interno pisze:nawet zwykła foliówka
Z tą anteną to ja jeździłem już 210km/h i trzyma pięknie. Kolega na mojej antenie i torebce foliowej jechał ok 180km/h.Fakt jest jeszcze taki że mam długiego bata na dużym magnesie. k0nr4d, ale i Ty masz rację bo pod małą antenkę chińskiego typu bym takiego rozwiązania nie dał, zwłaszcza powyzej 130km/h.
Wydechy do każdego auta robione na zamówienie - profesjonalne podejście MTG (Płock)
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Generalnie anteny magnesowe używa się do około 110 km/h. Powyżej tego, producent nie bierze odpowiedzialności za skutki.
http://allegro.pl/antena-cb-magnesowa-s ... 09791.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja mam takie Sirio i z jej magnesem można naprawde szybko pojechać, być może producenci nie biorą odpowiedzialności za szybszą jazdę ale jaki sens by miało uzywanie CB gdybyśmy jeździli tylko do 110km/h (chyba że w miescie).
Ja mam takie Sirio i z jej magnesem można naprawde szybko pojechać, być może producenci nie biorą odpowiedzialności za szybszą jazdę ale jaki sens by miało uzywanie CB gdybyśmy jeździli tylko do 110km/h (chyba że w miescie).
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
CB nie służy do łamania przepisów to raz. Dwa, że kiedyś ktoś wymyślił magnes do anteny CB, żeby ją postawić tymczasowo, dla potrzeb sprawdzenie etc. Z czasem się to rozrosło i mamy teraz anteny na magnesie wożone stale na dachu.
- Flassh
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ja mam naklejoną narazie folie bezbarwną (właściwie to bardziej matowa jest).
Miałem podkładki magnesowe, to na słońcu pękały albo także rysowały dach...
Bardziej martwi mnie kabel od anteny, który rysuje dach, bo pomiędzy kablem a dachem zbiera się kurz...
Miałem podkładki magnesowe, to na słońcu pękały albo także rysowały dach...
Bardziej martwi mnie kabel od anteny, który rysuje dach, bo pomiędzy kablem a dachem zbiera się kurz...
Radiowa strona miasta, kanał 19,23,35 AM.
73!
73!
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Polecam coś takiego:
http://allegro.pl/przyssawki-przyssawka ... 59458.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Do tego trytytki, ze dwie, trzy sztuki na dach i kabel nam nie lata po blasze.
http://allegro.pl/przyssawki-przyssawka ... 59458.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Do tego trytytki, ze dwie, trzy sztuki na dach i kabel nam nie lata po blasze.
Ja mam nakładkę gumową na magnes (w Sirio ML145) i po tygodniu nie mogłem odkleić anteny. Pomiędzy dach a gumę dostała się woda i po odparowaniu całkiem nieźle się przyssało. Musiałem 5 minut karcherem podlewać z każdej strony, delikatnie bujając podstawą. Ogólnie lepiej schować antenę niż potem płakać nad stanem lakieru, jak ja...
- Flassh
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kup sobie paste TEMPO firmy K2.
Dodatkowo jakąś paste/płyn z kolorem Twojego nadwozia.
Dodatkowo jakąś paste/płyn z kolorem Twojego nadwozia.
Radiowa strona miasta, kanał 19,23,35 AM.
73!
73!
-
- ->|<-
Można też pod antenę podłożyć "magnes na lodówkę" odpowiedniej wielkości. Jako, że magnes to się nie przesunie i ochroni lakier.
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "