A o tym akurat nie wiedziałemarwam pisze:uż sama zmiana na ten z ARL'a i masz około 0,25-0,35bara więcej
Pozbycie się przepływki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Pozbycie się przepływki
- Marcin997
- Użytkownik
- Kontakt:
Pozbycie się przepływki
Próbowałem użyć diody BAV21. Włożyłem do pinu 1 i z drugiej strony zmierzyłem napięcie.. Wyszło mi 4.8V. Czy tak to ma wyglądać? Bo moim skromnym zdaniem to jak daję diodę to jak by miał zbyt dużo paliwa... Gdy próbuję ruszyć to się dusi... Zostawia za sobą batorego... Czy użyć jakiejś innej diody??
- bradley
- Forum Master
Pozbycie się przepływki
No i prawidlowo. pin 6 odczytuje sygnal. 5V - maksymalny przeplyw, 0V - brak przeplywu.Marcin997 pisze: Włożyłem do pinu 1 i z drugiej strony zmierzyłem napięcie.. Wyszło mi 4.8V.
Moze masz jakas zware na 6 pinie.
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
- Marcin997
- Użytkownik
- Kontakt:
Pozbycie się przepływki
zwore tzn co??? Bo pamiętam że i na diodzie i na przepływce (sprawnej jeszcze) miałem bład:
na diodzie : short to b+ (jak go skasowałem to go nie było, pojawiał się po odpaleniu ponownym silnika) (na początku działał normalnie, był but itp a potem zaczęły się cuda)
Jak nie miałem ani diody anie przepływki to było : open or short to b+(po skasowaniu od razu się pojawiał)
a jak miałem sprawną przepływkę to : open or short to b+ (jak go skasowałem to go nie było, pojawiał się po odpaleniu ponownym silnika) chodził normalnie czyli z butem...
na diodzie : short to b+ (jak go skasowałem to go nie było, pojawiał się po odpaleniu ponownym silnika) (na początku działał normalnie, był but itp a potem zaczęły się cuda)
Jak nie miałem ani diody anie przepływki to było : open or short to b+(po skasowaniu od razu się pojawiał)
a jak miałem sprawną przepływkę to : open or short to b+ (jak go skasowałem to go nie było, pojawiał się po odpaleniu ponownym silnika) chodził normalnie czyli z butem...
- bradley
- Forum Master
Pozbycie się przepływki
Zwarcie albo przerwa. Sprawdz wiazke z wtyczki przeplywomierza. Pewnie problem tkwi w przewodzie na pinie 6.
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
Pozbycie się przepływki
czytam i nie wiem co zrobić.
będzie lepiej wysterowany na Przepływce czy na diodzie ???
Mam zamiar iść na około 190 koników teraz 150 i zachaczam o ten temat bo jest ciekawie.
Zostawiać czy usuwać przepływkę ??? Doradźcie mi.
będzie lepiej wysterowany na Przepływce czy na diodzie ???
Mam zamiar iść na około 190 koników teraz 150 i zachaczam o ten temat bo jest ciekawie.
Zostawiać czy usuwać przepływkę ??? Doradźcie mi.
Pozbycie się przepływki
czyli jak magik będzie sie zajmował ogólnymi parametrami na 190k to wtedy wywalać przepływkę???
Chyba się skuszę.
Ale MAP od ARLa pewnie już co ???
Chyba się skuszę.
Ale MAP od ARLa pewnie już co ???
- Marcin997
- Użytkownik
- Kontakt:
Pozbycie się przepływki
bradley, to zrobie tak że wyciągnę wtyczke z Ecu i na pinie 52 jest pin6 z wtyczki przepływki. I sprawdzę ciągłość przewody miernikiem i też od razu czy nie ma przebicia na reszte kabelków.. A może być możliwość że w Ecu coś siadło??
Pozbycie się przepływki
Marcin997, a EGR jest zaślepieny czy może już Ci się zaślepka przepaliła bo komp wtedy widzi że "przepływ" na diodzie jest zbyt duży i całkowiecie otwiera EGR.
- Marcin997
- Użytkownik
- Kontakt:
Pozbycie się przepływki
no nie.. nie jest.. Jeżdżę tak jak fabryka zrobiła... Czyli po pytaniu Fahoo, wnioskuję że mam go zaślepić???