Zwrotnica do 1,9TDI czy pasują z benzyny?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
mam taki problem, zjechal mi sie gwint w zwrotnicy (do przykrecania zacisku), jakis kretyn wkrecil to pod kątem i po wykreceniu brak gwintu :/ (dodam ze nie ja wkrecalem ) i mam taki problem szukam zwrotnicy, na allegro do TDI jest zaledwie 1 strona, natomiast do benzynowek jest tego sporo. Czy zwrotnica z benzynowki podejdzie pod TDI ? na co musze zwrocic uwage podczas kupowania zwrotnicy ? znalazlem tez do TDI i zauwazylem ze maja inne oznaczenia niektore 4T niektore 5R niektore 7l czy 7i. czy ktos obeznany moglby mnie wtajemniczyc dlaczego do jednego auta jest tego tak duzo? dodam ze moj gofer to 1,9TDI , 90km, 2000r. jeżeli to jest pomocne bo istotne napewno. Z góry dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam,
Karol.
mam taki problem, zjechal mi sie gwint w zwrotnicy (do przykrecania zacisku), jakis kretyn wkrecil to pod kątem i po wykreceniu brak gwintu :/ (dodam ze nie ja wkrecalem ) i mam taki problem szukam zwrotnicy, na allegro do TDI jest zaledwie 1 strona, natomiast do benzynowek jest tego sporo. Czy zwrotnica z benzynowki podejdzie pod TDI ? na co musze zwrocic uwage podczas kupowania zwrotnicy ? znalazlem tez do TDI i zauwazylem ze maja inne oznaczenia niektore 4T niektore 5R niektore 7l czy 7i. czy ktos obeznany moglby mnie wtajemniczyc dlaczego do jednego auta jest tego tak duzo? dodam ze moj gofer to 1,9TDI , 90km, 2000r. jeżeli to jest pomocne bo istotne napewno. Z góry dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam,
Karol.
- VWaldini81
- LDZ
Musisz zwrócić uwagę na mocowanie jarzma. Jeśli kupisz zwrotnice od benzyny która miała tarcze 288 a ty masz 280 lub mniejsze to nie podejdzie. 288 ma większe jarzmo i inny rozstaw śrub. Wtedy nie założysz swojego zacisku.
a w przypadku mniejszej tarczy ? mierzylem, mam 280, czy zwrotnica z mniejszej tarczy 253 (czy cos takiego) podejdzie ?
- VWaldini81
- LDZ
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jesteś pewny ??VWaldini81 pisze:Zwrotnica jest taka sama
Zobacz co się człowiek namęczył ze znalezieniem odpowiedniej zwrotnicy... http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=142&t=411942" onclick="window.open(this.href);return false;
- VWaldini81
- LDZ
"Zmiana z 256mm FSIII na 280mm sprowadza się do zmiany piasty i tarcz – reszta jest taka sama."Qto pisze:jesteś pewny ??
(Zapożyczone z forum Skoda Club)
Najlepiej szukaj pod tą samą tarcze. Byś nie miał problemów.m00sk pisze: m00sk
wlasnie problem jest taki ze tego typu sprzetu np na allegro jest zaledwie 1 strona popatrze czy tu na forum ktos nie ma mk4 tdi na czesci
Ktora strona? Bo mam kompletna zwrotnice do TDI na hamulcem 280mm - jestem ze Slaska
prawy przod, potrzebuje sprawną ze sprawną piastą/łozychem
odświeżam. Musze wymienić zwrtonice przód od kierowcy w golfie 4 1,9 TDI AHF, mam okazje kupić od 1,6 SR, podjedzie czy szukać tylko od 1,9 TDI ?
-
- Forum Master
Jak nikt nie grzebał to masz zwrotnice pod tarcze 280mm i taką musisz szukać, nie ma znaczenia rodzaj paliwa
no ok, a mając zwrotnice w ręku to moge jakoś sprawdzić czy ona jest pod tarcze 280 mm ?
-
- Forum Master
Zwrotnica 280 jest zinegrowana z jarzmami. 288,312 posiadają jarzma odkręcane.
jakie maja zwrotnice pod mniejsze hamulce - tego nie wiem
jakie maja zwrotnice pod mniejsze hamulce - tego nie wiem
dobra to ja wyjasnię
zwrotnica dla tarcz 256 ma stałe jarzma.
zwrotnica do tarcz 280 ma stałe jarzmo ale inny rozstaw
zwrotnica do 288 i 312 jest taka sama, różni się jarzmem. dla 288 są z 2,3 z 1,8T 1,9TDi ARL
zwrotnica dla tarcz 256 ma stałe jarzma.
zwrotnica do tarcz 280 ma stałe jarzmo ale inny rozstaw
zwrotnica do 288 i 312 jest taka sama, różni się jarzmem. dla 288 są z 2,3 z 1,8T 1,9TDi ARL
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5