witam
Mam mały problem z moim golfikiem a mianowicie trzymają mi przednie hamulce. Wszystko zaczeło sie po wymianie tarcz i klocków. Macie może jakieś pomysły jak to rozwiązać?
Trzymające hamulce
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Trzymające hamulce
Odpowietrzyć układ ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Trzymające hamulce
dokładnie, odpowietrz układ.
Poza tym sprawdź jeszcze czy tłoki Ci dobrze chodzą, u mnie były jakieś zasyfiałe
Poza tym sprawdź jeszcze czy tłoki Ci dobrze chodzą, u mnie były jakieś zasyfiałe
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Trzymające hamulce
A jak wymieniałeś tarcze i klocki to czysciłeś prowadnice papierkiem sciernym i smarowałeś tawotem ?
Trzymające hamulce
Ja bym zaczął od:
1.Sprawdzenia tłoczków ( zadziory rdza,) naprawa prosta kompl. napr do zacisków + papierek ścierny,
2. Prowadnice zacisku mają leciutko chodzić a do smarowania ich to bym proponował smar miedzowy a nie tawot bo tawot po pewnym czasie się spieka i wracasz do czyszczenia.
zapowietrzony układ obiawia się tym że po odpaleniu auta pedał spadnie do podłogi a jak go popompujesz to stwardnieje, raczej nie wpływa on ta twoją dolegliwość.
stawam na tłoczki.
pozdro.
1.Sprawdzenia tłoczków ( zadziory rdza,) naprawa prosta kompl. napr do zacisków + papierek ścierny,
2. Prowadnice zacisku mają leciutko chodzić a do smarowania ich to bym proponował smar miedzowy a nie tawot bo tawot po pewnym czasie się spieka i wracasz do czyszczenia.
zapowietrzony układ obiawia się tym że po odpaleniu auta pedał spadnie do podłogi a jak go popompujesz to stwardnieje, raczej nie wpływa on ta twoją dolegliwość.
stawam na tłoczki.
pozdro.
Trzymające hamulce
jesli masz nowe tarcze i klocki to one bardzo blisko pracuja i moze musza sie dotrec poprostu.Ja jak zalozylem nowy komplet to tez troche przytrzymywaly na samym poczatku.pozdro