SZERSZEŃ: Golf R + wydech MG + CS dolot i soft 3.0 = 360KM
Moderator: G0 Karcio
Mk6 Golf R + wydech MG + CompSport 3.0 = 340KM
to 1 golfik vi r który przetarł szlaki do wyższej mocy pierwsza R na forum zmiany jak najbardziej na plus wiec nie widze przeszkód żeby było to docenione
Golf MK3-BYŁO
Golf MK3-BYŁO
Golf MK2-BYŁO
AUDI A3-BYŁO
AUDI A4-BYŁO
AUDI A6 C5-było
VOLVO S60-BYŁO
PASSAT CC - JEST
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=397052
Golf MK3-BYŁO
Golf MK2-BYŁO
AUDI A3-BYŁO
AUDI A4-BYŁO
AUDI A6 C5-było
VOLVO S60-BYŁO
PASSAT CC - JEST
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=397052
Warsztat. Sam nie dam rady zdjąć IC-ka w garażu, a na owijaniu DP znam się tak samo dobrze jak na cerowaniu skarpetekMatthewG pisze:Kto Ci to będzie zakładał Tomku?
Umówiłem się z tapicerem number 1, zobaczymy jak wyceni moje ekstrawagancje...
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
Raczej nie pierwszy Jest jedna erka w PL co ma 360km.axel1983 pisze:to 1 golfik vi r który przetarł szlaki do wyższej mocy
www.proturbo.com.pl
362km, niebieska z okolic Wrocławia, była do kupienia na otomoto, ktoś ją kupił. Pierwszy właściciel sprzedał ją, bo to był manual i Rybak swoimi ówczesnymi 310 koniami w DSG objeżdżał go sromotnie (zaraz mi się tutaj manual devile zlecą, ale taka jest bolesna, manualna prawda). On pierwszy zrobił 360 koni, ale nie jestem przekonany, czy był szybszy ode mnie w wirusowaniu auta. Prawdę zna na 100% Patryk z CompSportu, który pisał wszystkie te mapy...
Fura odebrana.
Cooler siedzi na tymczasowych cybantach, czekam na przesyłkę z UK z oryginalną złączką.
Pierwszy wniosek jest taki, że do komory wleci jeszcze trochę izolacji termicznej dolotu. Chciałem, żeby to jednocześnie wyglądało i działało, ale nie można jednocześnie mieć blondynki i brunetki Nie będzie już ładnie pod komorą silnika, pojawi się trochę widocznej folii izolacyjnej.
Drugi wniosek - mniej się grzeje. Dzisiaj +27 w Wawie, przejechałem ostro dusząc pół miasta i skończyłem z temperaturą oliwy w okolicach 92 stopni. Wcześniej byłoby w okolicach setki, tak na czuja. Dodatkowo szybko zbija temperaturę.
Trzeci wniosek: nie poci się. Auto dobrze rozgrzane dalej drze gumy tak, jakby padał deszcz i było zimno.
Dzisiaj wieczorem pomierzę auto, ciekaw jestem, czy starty będą powtarzalne.
Cooler siedzi na tymczasowych cybantach, czekam na przesyłkę z UK z oryginalną złączką.
Pierwszy wniosek jest taki, że do komory wleci jeszcze trochę izolacji termicznej dolotu. Chciałem, żeby to jednocześnie wyglądało i działało, ale nie można jednocześnie mieć blondynki i brunetki Nie będzie już ładnie pod komorą silnika, pojawi się trochę widocznej folii izolacyjnej.
Drugi wniosek - mniej się grzeje. Dzisiaj +27 w Wawie, przejechałem ostro dusząc pół miasta i skończyłem z temperaturą oliwy w okolicach 92 stopni. Wcześniej byłoby w okolicach setki, tak na czuja. Dodatkowo szybko zbija temperaturę.
Trzeci wniosek: nie poci się. Auto dobrze rozgrzane dalej drze gumy tak, jakby padał deszcz i było zimno.
Dzisiaj wieczorem pomierzę auto, ciekaw jestem, czy starty będą powtarzalne.
Foteczki silnika or it didn't happen
Czekam na testy i pomiary jeśli faktycznie będzie aż taka różnica to znów muszę zbierać kasiore.. Jeśli chodzi o tego Golfa to musiała być jakaś padaka, a nie program bo ja wczoraj mierzyłem się z S3 S-tronic (wydech, pompa, dolot, soft skrzyni i ECU) i nie było aż tak źle Dopracujemy jeszcze starty na trzy cztery i nakręcimy jakiś konkretny filmik żeby można było coś ocenić
Co tam znowu tiuningujesz?zlos pisze:Umówiłem się z tapicerem number 1, zobaczymy jak wyceni moje ekstrawagancje...
Czekam na testy i pomiary jeśli faktycznie będzie aż taka różnica to znów muszę zbierać kasiore.. Jeśli chodzi o tego Golfa to musiała być jakaś padaka, a nie program bo ja wczoraj mierzyłem się z S3 S-tronic (wydech, pompa, dolot, soft skrzyni i ECU) i nie było aż tak źle Dopracujemy jeszcze starty na trzy cztery i nakręcimy jakiś konkretny filmik żeby można było coś ocenić
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
Nie mierzyłem, bo zapomniałem z wrażenia (dużo aut, mocnych i mocniejszych od mojego).
Jedno jest pewne: 5 minut z nogą w podłodze kończy się temperaturą oleju 102-105 stopni. Wcześniej spokojnie dochodziłem do 115 stopni i noga z gazu...
Pomiary zrobię, jak wrócę z urlopu.
Chodzi mi po głowie uszlachetnienie wnętrza.
Jedno jest pewne: 5 minut z nogą w podłodze kończy się temperaturą oleju 102-105 stopni. Wcześniej spokojnie dochodziłem do 115 stopni i noga z gazu...
Pomiary zrobię, jak wrócę z urlopu.
Siedzenia. Będzie jakaś sekunda szybciejMatthewG pisze:Co tam znowu tiuningujesz?
Chodzi mi po głowie uszlachetnienie wnętrza.
Dobry sposób na uszlachetnienie
http://allegro.pl/golf-skora-r32-gti-r- ... 44178.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/golf-skora-r32-gti-r- ... 44178.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzięki za linkastrzalasp pisze:Dobry sposób na uszlachetnienie
http://allegro.pl/golf-skora-r32-gti-r-" onclick="window.open(this.href);return false; ... 44178.html
- mazi
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Mk6 Golf R + wydech MG + CompSport 3.0 = 340KM
no chyba takmazi pisze:strzalasp, nie zrozumiales przesłania;)
Dziękowałem za linka w sensie podziękowania za chęć pomocy.
Jednak de gustibus non est disputandum - mnie nie pasują do mojej wizji, więc na pewno nie będę się z nikim licytować Wizja obejmuje jojczenie u tapicera i kropka - fotele i wnętrze mają być customowe, a nie fabryczne
Jednak de gustibus non est disputandum - mnie nie pasują do mojej wizji, więc na pewno nie będę się z nikim licytować Wizja obejmuje jojczenie u tapicera i kropka - fotele i wnętrze mają być customowe, a nie fabryczne