[mk2] szyberdach, odprowadzenie wody...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] szyberdach, odprowadzenie wody...
mam zamontowany szyberdach. jak rozumiem powinien on mieć cztery odpływy wody - dwa do przodu, przez słupki i dwa do tyłu rurkami. problem w tym, że u mnie te rurki, które biegną do tyłu auta nie są wyprowadzone na zewnątrz, ale - dzięki patentowi poprzedniego właściciela - kończa się w dwóch plastikowych buteleczkach po kubusiu które wciśnięte są między blachy tylnych błotników.
nie muszę dodawać, że przy nawet niezbyt obfitej ulewie buteleczki wypełniają się momentalnie, a nadmiar wody leci gdzieś między blachy i nawet nie wiem czy wydostaje się na zewnątrz. kiedy mogę opróżniam butelki (najlepiej kiedy nikt nie widzi, bo jest niezły obciach)
pytanie brzmi: jak te wężyki powinny być wyprowadzone na zewnątrz? są jakieś specjalne otwory? jeśli tak, to w którym miejscu? poprzedni właściciel auta twierdzi, że były, ale w czasie którejś konserwacji auta przed zimą zostały zalepione... ściemnia, czy mogło tak być? help!
nie muszę dodawać, że przy nawet niezbyt obfitej ulewie buteleczki wypełniają się momentalnie, a nadmiar wody leci gdzieś między blachy i nawet nie wiem czy wydostaje się na zewnątrz. kiedy mogę opróżniam butelki (najlepiej kiedy nikt nie widzi, bo jest niezły obciach)
pytanie brzmi: jak te wężyki powinny być wyprowadzone na zewnątrz? są jakieś specjalne otwory? jeśli tak, to w którym miejscu? poprzedni właściciel auta twierdzi, że były, ale w czasie którejś konserwacji auta przed zimą zostały zalepione... ściemnia, czy mogło tak być? help!
ja tam po bokach mam dziurki ale nie mam wężyków więc co jest? Gdzie ich szukać ?vwfan pisze:kaczorr napisał/a:
za zderzakiem tylnym po bokach sa wyprowadzenia tych wezykow i tamtedy woda powinna uciekac.
i tak dokladnie jest tez u mnie,ale w golfie powinno tez tak byc tzn. po bokach auta pod zderzakiem w okolicy slizgow od zderzaka wychodzi rureczka i tamtedy leci sobie deszczowka
PozdraVWiam - Tomek :pub:
zapraszam do oględzin mojego VWeja :bajer:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=224068
zapraszam do oględzin mojego VWeja :bajer:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=224068
- barteKKK03
- V.I.P.