golf tdi 1z przerywa nie pompa nie układ paliwowy pomocy!!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam moj golfik III 1z tdi przy 3,5 tys przerywa wymieniłem pompe, przepływomierz, sterowanie turbina , komuter, sterowanie zaworem EGR, umyłem zawór EGR ,filtr paliwa wymieniony ,na kompie 0 błędów a auto jak przerywało tak przerywa ponadto max predkość to 130km/h nie przyśpiesza dalej robi sie dziura mam podejrzenie na uszkodzony czujnik położenia wału korbowego ,wieniec na wale korbowym lub intercooler czasami słyszę świst prosze o pomoc
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
dobrze ze nei wymieniles silnika
przerywa przy mocnym depnieciu ? jesli tak i sa to spore szarpniecia to stawiam na wtrysk sterujacy
przerywa przy mocnym depnieciu ? jesli tak i sa to spore szarpniecia to stawiam na wtrysk sterujacy
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Za to niepotrzebnie sporo osprzętu a objaw typowy dla szwankującego sterującego ,jak zauważył Adamm, wystarczyło poszukać w necie i nie trzeba by było wymieniać tych wszystkich nie tanich rzeczyAdamm pisze:dobrze ze nei wymieniles silnika
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
na oscyloskopie występują delikatne zaburzenia impulsu czujnika wału wiec nie wiem czujnik wymieniłem moze cos z zębatką na wale auto od 130 przestaje przyśpieszać
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
bubu85, no spoko a diagnostyka komputerowa opierala sie tylko na odczycie bledow?
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
Re: golf tdi 1z przerywa nie pompa nie układ paliwowy pomocy
witam mam podobne objawy w golfie III tdi 1.9 1z przy obrotach około 2000 czuje szarpnięcia golfa czasem są mocne słabe .występuje jedno szarpniecie i spokój za jakiś czas znowu szarpnie , albo czasem cała kanonada szarpnięć
czy ktoś wie co to może być ? Z góry dziękuje za odpowiedz.
czy ktoś wie co to może być ? Z góry dziękuje za odpowiedz.
ok zobacze jeszcze moze cos byc z tym wtryskiem
witam nie odzywałem sie bo olałem mego golfa bo bam 2 samochody ale w koncu sie za niego zabrałem wymieniłem wtrysk sterujący i nadal to samo przerywanie nie ustapiło nie wiem co to brak mi sił do dalszej walki co to moze byc? pedał gazu potencjometr zepsuty nie kopci przy przerywaniu
aha za serwem wychodzi mi jakiś wąż od "chyba" podciśnienia ktos wie gdzie to idzie??
-
- Nowicjusz
witam. Miałam dokladnie ten sam problem. Zaczeło sie tak dziac jak zatankowałam kiedys olej napędowy co sie pozniej okazalo zanieczyszony;/ ale wymiana tych czesci w sumie była nie potrzeba bo wina lezy w nastawniku, trzeba go wyczyscic. Proponuje znalesc osobę , ktora umie to zrobic i daje gwarancje. Nastawnik jest przyczyna tych szarpań. U mnie zaraz po wyczyszczeniu nastwnika wszystko ustało.
niestety nic nie pomogło czyszczenie nastawinika nie wiem co to moze byc czy ktoś ma w poznaniu jakiegoś dobrego fachowca od diesli albo ma jakiś pomysł co moge jeszcze zrobic
robiłem do tej pory duzo rzeczy wymieniłem pompę koleś sie zarzekał ze jest w 100% sprawna, przekładka wtrysków, przekładka sterownika, przekładka zaworów sterujących turbina i zaworem EGR ,wymyty i wyczyszczony zawór EGR, sprawdzony potencjometr pedału gazu, wymieniony czujnik położenia wału korbowego,co pozostało to grzebień na wale korbowym ściągnołem miske olejowa i nie wygląda na uszkodzony nie ma rys na nim ani luzów juz nie wiem co mam zrobic z golfikiem szkoda mi go sprzedawac w takim stanie za duzo władowałem w niego swojego wysiłku i czasu PROSZĘ O POMOC
robiłem do tej pory duzo rzeczy wymieniłem pompę koleś sie zarzekał ze jest w 100% sprawna, przekładka wtrysków, przekładka sterownika, przekładka zaworów sterujących turbina i zaworem EGR ,wymyty i wyczyszczony zawór EGR, sprawdzony potencjometr pedału gazu, wymieniony czujnik położenia wału korbowego,co pozostało to grzebień na wale korbowym ściągnołem miske olejowa i nie wygląda na uszkodzony nie ma rys na nim ani luzów juz nie wiem co mam zrobic z golfikiem szkoda mi go sprzedawac w takim stanie za duzo władowałem w niego swojego wysiłku i czasu PROSZĘ O POMOC
u mnie też szarpało...
miałem ten problem... po przelutowaniu przekaźnikow przestało rownież szarpac... nie wiem czy to zbieg okoliczności czy co.
miałem ten problem... po przelutowaniu przekaźnikow przestało rownież szarpac... nie wiem czy to zbieg okoliczności czy co.
Golf mk3 1.4+lpg -> Volvo 850 2.0T +lpg -> Passat B4 1.9TDI ->?
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=100583 mój pass.
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=100583 mój pass.
czy to jest możliwe ze jest uszkodzony zawór kąta wtrysku czy ktoś moze wypowiedziec sie na ten temat???????????????????????????????????????????????
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Jak każda rzecz i n108 może się popsuć ,zabrudzić itd ...choć uszkodzenie n108 to raczej odosobniony i rzadko spotykany przypadek.U ciebie na mój nos jest coś nie halo z sygnałem czujnika prędkości ,samym czujnikiem lub częścią współpracująca z czujnikiem na kole zamachowymbubu85 pisze:czy to jest możliwe ze jest uszkodzony zawór kąta wtrysku
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018