Znaki na kole wałku rorządu w golfie 1.9 td
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Pilnie potrzebuje zdjęć na których zobaczę znaki na kole walku rozrzadu w golfie 1.9 TD... nie mogę ich znaleźć samemu proszę was o szybka odp, z góry dziękuje cieszył bym się gdybyście opisali mi całość jak to wszystko zrobić od a do z... najbardziej interesuje mnie do czego wzorować punkt na kole wałka rozrządu...
-
- Forum Master
Witam, po odkręceniu vacupompy, ( pacząc na silnik z prawej strony ) na wałku rozrządu powinno być takie wcięcie, w które wkładasz specjalnie dobrany płaskownik ( chodzi o grubość ) i ten płaskownik opiera się o płaszczyznę głowicy, w miejscu styku pokrywy zaworów z głowicą, albo na czwartym cylindrze muszą być otwarte zawory ssący i wydechowy, wał na znaki, albo na kole pasowym, albo zamachowym i pompa również na znaku. Wszystko tak poskładaj, obróć silnik ręcznie (kluczem), czy jest wszystko okej, nie nastąpi spotkanie tłoka z zaworem. Jeśli obróci się dwa, trzy razy bez problemu, to można spróbować zapalić silnik.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
-
- Nowicjusz
z góry dzięki ... mam tez inne pytanie czy wibracje kola pasowego są takie same jak w silniku wolnossącym??
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=44967" onclick="window.open(this.href);return false;tajson1603 pisze: czy wibracje kola pasowego są takie same jak w silniku wolnossącym??
-
- Forum Master
Witam, a to sorry td mają chyba w bloku. Pomyliłem się, ale jak się zdemontuje pokrywę zaworów to nacięcie na wałku powinno być.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek