Jaki rozmiar imbusa przy skrzyni biegów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pytanie jak w temacie. Orientuje sie moze ktos jaki rozmiar tego klucza potrzebuje by sprawdzic poziom oleju w skrzyni biegow ERT? a i przy okazji czy mozecie potwierdzic czy w tej skrzyni zalany jest 75w90?
Dzieki za pomoc i pozdrawiam
Dzieki za pomoc i pozdrawiam
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Jaki rozmiar imbusa
imbus 17, olej się zgadza - jak coś to polecam z ASO, ostatnio 43zł za litr płaciłem
Jaki rozmiar imbusa
Ostatnio tak z ciekawości zapytałem się o olej do skrzyni (ERT) w jednym z serwisów vw i uzyskałem odpowiedź, że w tych skrzyniach oleju sie nie wymienia. Zdziwiłem sie bardzo bo nie wiem czy to jest niekompetencja pracownika czy tez jakieś poparte przez vw stwierdzenie faktu.
- Qto
- _
- Kontakt:
Jaki rozmiar imbusa
marcin7x5, VW nie przewiduje wymiany oleju w skrzyniach (nie tylko ERT) ...chyba że po remoncie skrzyni.
U siebie wymieniałem na początku miesiąca przy przebiegu 170kkm...po wymianie biegi wyraźnie lepiej wchodzą
U siebie wymieniałem na początku miesiąca przy przebiegu 170kkm...po wymianie biegi wyraźnie lepiej wchodzą
Jaki rozmiar imbusa
Ja mam troche ponad 180kkm i mam nadzieje ze poczuje roznice po wymianie. Jeszcze raz dzieki za podpowiedzi
- Qto
- _
- Kontakt:
Jaki rozmiar imbusa
Nr oleju G 060 726 A2
cena za litr porównywalna z olejem w sklepie...a może nawet taniej...a jest pewność że wlejesz dobry
cena za litr porównywalna z olejem w sklepie...a może nawet taniej...a jest pewność że wlejesz dobry
Qto, średni pomysł lać olej "po numerze" - wyszło wiele olejów do skrzyń w vw, i najlepiej dobrać zawsze po vin'ie.
Ja dałem 75zł za 2l (weszło coś 1.9l) - różnica bardzo odczuwalna
Ja dałem 75zł za 2l (weszło coś 1.9l) - różnica bardzo odczuwalna
- Qto
- _
- Kontakt:
zgadzę się że wyszło wiele olejów...ale ten nr który podałem jest właśnie do ERT...dlaczego miałbym podawać innyShmatan pisze:Qto, średni pomysł lać olej "po numerze" - wyszło wiele olejów do skrzyń w vw
wiadomo...będąc w ASO możemy podać VIN, ale równie dobrze wystarczy kod literowy skrzyni czy nr części (oleju)
wchodzi 1.6l do ERT
Witam,
Czy moglibyscie podac numer oleju do skrzyni DEA? I ile do niej wchodzi?
Dzieki z góry
Czy moglibyscie podac numer oleju do skrzyni DEA? I ile do niej wchodzi?
Dzieki z góry
- Qto
- _
- Kontakt:
G 070 726 A2jointone pisze:numer oleju do skrzyni DEA? I ile do niej wchodzi?
2l
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Qto, a to przepraszam - myślałem że podałeś pierwszy lepszy jaki sam zalałeś albo gdzieś tam wyczytałeś.
-
- Ma gadane
- Auto: Golf 7
- Silnik: Czca
Re: Jaki rozmiar imbusa przy skrzyni biegów
Witam,
Najlepiej podjechać do ASO i tam Wam dadzą właściwy olej, a do MK4 jest chyba siedem rodzajów. Cena jest norma czyli 40zł za litr i macie pewność że wlane jest to co ma być. Jeżeli chodzi o różnice po wymianie to ja osobiście ją odczułem - biegi wchodzą lżej. Niby ASO nie zaleca wymiany oleju, ale wszystko się starzeje i zużywa, koszt jest niewielki tak że naprawdę warto sobie wymienić olej na świeży.
Najlepiej podjechać do ASO i tam Wam dadzą właściwy olej, a do MK4 jest chyba siedem rodzajów. Cena jest norma czyli 40zł za litr i macie pewność że wlane jest to co ma być. Jeżeli chodzi o różnice po wymianie to ja osobiście ją odczułem - biegi wchodzą lżej. Niby ASO nie zaleca wymiany oleju, ale wszystko się starzeje i zużywa, koszt jest niewielki tak że naprawdę warto sobie wymienić olej na świeży.