Anomalie obrotów silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Anomalie obrotów silnika
Witam !
Panowie od pewnego czasu mam problem z moją Borką KOMBI 1.9 TDI 101KM(2001r.).Po odpalaniu z rana i przejechaniu paru kilometrów zatrzymałem się na chwilę i jeszcze na zimnym silniku i biegu jałowym obroty ni z tąd ni z owąd zaczęły skakać z 950 do 1200.Po przygazowaniu momentalnie normują się i juz wszystko o.k.Co to może być?z kąd takie skoki?co zaczyna szwankować?czy ktoś z Was miał już takie objawy w swoim aucie?
Proszę o pomoc zanim zacznie się dziać coś powazniejszego!!!
Panowie od pewnego czasu mam problem z moją Borką KOMBI 1.9 TDI 101KM(2001r.).Po odpalaniu z rana i przejechaniu paru kilometrów zatrzymałem się na chwilę i jeszcze na zimnym silniku i biegu jałowym obroty ni z tąd ni z owąd zaczęły skakać z 950 do 1200.Po przygazowaniu momentalnie normują się i juz wszystko o.k.Co to może być?z kąd takie skoki?co zaczyna szwankować?czy ktoś z Was miał już takie objawy w swoim aucie?
Proszę o pomoc zanim zacznie się dziać coś powazniejszego!!!
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Anomalie obrotów silnika
Przypuszczalnie nastawnik pompy wtryskowej wymaga czyszczenia,ale niech więksi znawcy od silników TDI wypowiedzą się.
Anomalie obrotów silnika
dzięki za sugestie.
poczekam jeszcze na jakieś inne posty.
zobaczymy czy ta teza się potwierdzi?
Dzięki.
poczekam jeszcze na jakieś inne posty.
zobaczymy czy ta teza się potwierdzi?
Dzięki.
Anomalie obrotów silnika
Michał_1977, ten silnik nie ma chyba nastawnika jak i samej pompy
w tej wersji to już pompowtryski.
w tej wersji to już pompowtryski.
Anomalie obrotów silnika
Tak to prawda to wersja z pompowtryskami.na innym forum zasugerowano mi że problem może powodować silnik krokowy,brudne pompowtryski czy też pompa paliwa?nie wiem co o tym sadzić gdyz te objawy nie występują codziennie tylko raz na jakiś czas.a może to wina naszego paliwa?choć tankuje na jednej stacji(orlen)?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Anomalie obrotów silnika
Nom,niedopatrzenie z mojej strony.Sorki za zamęt...ordy pisze:ten silnik nie ma chyba nastawnika jak i samej pompy