Problem ze zmieniarką

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

VWGolf31.9tdi
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem ze zmieniarką

Post autor: VWGolf31.9tdi » śr wrz 14, 2011 18:25

Koledzy pisze w elektryce ponieważ, mam problem z radyjkiem zmieniarką wy oceńcie mam radyjko Sony model już starszy Radio to Sony XR-C7500RX a zmieniarka SOny CDX-605 problem w tym, iż gdy podgłaśniam muzyke nagle radio się wyłącza takie odcięcie słychać. Moje pytanie to czy jest to przez kable. od zmieniarki do radia idą 2 kable AUX czy może głośniki, Nagłośnienie mam z 8 głośników, gdy zakupiłem auto już to było czy może one nie wyrabiają w planach jest car audio i zmiana tego ale jeszcze brak $$$ HELP póki co ...

I drugi problem nie chce zakładać kolejnego tematu póki co może ktoś sie orientuje. Niedziała mi lewe światło tylne pozycyjne, wymieniałem żarówke i nic czy ktoś orientuje sie co może byc przyczyną?

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Problem ze zmieniarką

Post autor: -=ren=- » czw wrz 15, 2011 14:39

VWGolf31.9tdi pisze:Niedziała mi lewe światło tylne pozycyjne, wymieniałem żarówke i nic czy ktoś orientuje sie co może byc przyczyną?
bezpiecznik :)

co do radyjka to diagnozuj pojedynczo tzn odepnij zmieniarkę i wytestuj radio. Radio świeci ale nie gra, czy gaśnie całkowice??

vwlifestyle.pl
Obrazek

VWGolf31.9tdi
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem ze zmieniarką

Post autor: VWGolf31.9tdi » czw wrz 15, 2011 17:35

bezpiecznik sprawdzałem wymieniałem... ;/ czyli cos gorzej...
a co do radyjka to odpinałem kable od zmieniarki i radyjko śmiga ale radio fm smiga mi na przednich tylko głośnikach a zmieniarka na wszystkich może to jest problem, że gdzies nie wytrzymują a gdy podgłośnie to tak jak mówie gaśnie całkowicie włącza sie od nowa i jak przycisze to śmiga dalej...

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Problem ze zmieniarką

Post autor: -=ren=- » czw wrz 15, 2011 20:58

to jak to jest zrobione że radio działa na przednich głośnikach a cd na wszystkich 8 sztukach?? może ty z wyjścia sygnałowego zmieniarki zasilasz głośniki, co?? wtedy byłoby jasne że końcówka lub stabilizator w radyjku się zabezpiecza i wyłącza końcókę, lub radio, ze względu na pobór prądu, albo spadek napięcia?? weird...

vwlifestyle.pl
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”