Moj Kombiak po chipnozie (ALE)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Moj Kombiak po chipnozie (ALE)
Dzisiaj zostało schamowane moje autko
Baza:Golf 3 Variant 90KM (ALE)
Modyfikacje mechaniczne:turbo ASZ, wtryski ASV, FMIC
Oto co wyszło prezentuje wykres....kawał dobrej roboty zrobionej przez Wojtka Gołąbka (vel:Aligator) z Masters Tuning Katowice.Na poczatku autko zostało zestrojone na drodze, następnie kosmetyka odbywała sie na hamowni MAHA
Według mnie jest dobrze. Coprawda spodziewałem sie wiekszej mocy, ale niestety pompy od starszej generacji TDI 90KM nie mają takiej wydajności jak choćby AFNowskie.Tutaj chciałbym zwrócić koledze aw69 honor..program jest zrobiony tak, aby autko nie dymiło i dobrze jeździło..proszę ocenić
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a32 ... fdb78.html
Baza:Golf 3 Variant 90KM (ALE)
Modyfikacje mechaniczne:turbo ASZ, wtryski ASV, FMIC
Oto co wyszło prezentuje wykres....kawał dobrej roboty zrobionej przez Wojtka Gołąbka (vel:Aligator) z Masters Tuning Katowice.Na poczatku autko zostało zestrojone na drodze, następnie kosmetyka odbywała sie na hamowni MAHA
Według mnie jest dobrze. Coprawda spodziewałem sie wiekszej mocy, ale niestety pompy od starszej generacji TDI 90KM nie mają takiej wydajności jak choćby AFNowskie.Tutaj chciałbym zwrócić koledze aw69 honor..program jest zrobiony tak, aby autko nie dymiło i dobrze jeździło..proszę ocenić
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a32 ... fdb78.html
- szerszeniak
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Powiedzcie mi czemu sa tak duze straty?
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
ładny wykresik - gratki !!
musze powiedziec ze jednak AFNY daja rade - w AFNie podobny wynik mozna wydobyc na seryjnych gratach... no chyba że mój pomiar na inercyjnej jest niewiarygodny ?
ale z tego co przejrzałem wykresy AFN-ów po chipe nawet na inercyjnych to mam niezły wynik..
kiedys musze na obciazeniówke wskoczyc i sie zweryfikowac
a straty na kołach bardzo małe...jak sa kiepskie opony to potrafia sięgnąc 80 km
pozdro
musze powiedziec ze jednak AFNY daja rade - w AFNie podobny wynik mozna wydobyc na seryjnych gratach... no chyba że mój pomiar na inercyjnej jest niewiarygodny ?
ale z tego co przejrzałem wykresy AFN-ów po chipe nawet na inercyjnych to mam niezły wynik..
a straty na kołach bardzo małe...jak sa kiepskie opony to potrafia sięgnąc 80 km
pozdro
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ale co Ty porównujesz ...baza 90 a 110 to przepaść...cowboy pisze:musze powiedziec ze jednak AFNY daja rade - w AFNie podobny wynik mozna wydobyc na seryjnych gratach...
pzdr
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
byłem dwa razy na hamowni - zanim zaczelem coś grzebac - wtedy wypluło mi 59,6 KM i 156Nm - winna była przepływka..Puki pisze:witam i gratuluje osiągów mam pytanko mierzyłeś osiągi po poszczególnych modach czy zaraz poszłeś na całość interesuje mnie to bo mam identyczny silnik i chce zmienić wtryski na ASV potem za jakiś czas program i ciekawi mnie przyrost mocy i jak tam ze sprzęgłem
wówczas założyłem graty od 110tki (komp od AFNa, wtryski AFN i turbo od ASZ)..pomiar G-techem pokazał 9,26 0-60MPH 17,50 1/4 mili
nastepnym krokiem był chip u Aligatora - wówczas nie yliśmy na hamowni - g-tech pokazał 8,55 0-60MPH i 16,70-16,80 na 1/4 mili (pomiar robiony w marcu)
w maju założyłem nowe wtryski od ASVa, które kupilem w MT Katowice...moment poszedł do gory - sprzegło zmieniłem na kit od VR6 idąc w ślady kolegi aw69..autko w zimny wieczor zeszło na 8,30 0-60MPH
Finalnym staduim jest strojenie z czwartku..efekty dwie godziny temu robiłem pomiary G-techem - 7,86-7,95 0-60MPH oraz 16,15-16,22 na 400metrów
w autku zamontowany jest FMIC od BMW e36 2,5, wcześniej był od mercedesa i w mojej opinii oba dobrze sobie radzą, poniewaz na żadnym autko nie puchło. Pomimo tego myslę nad IC na zamowienie, tylko ta cena - 800zł
rób swojego-mozliwe że twoj przejdzie 140KM
[ Dodano: 24 Cze 2006 18:57 ]
obecnie śmigam na jednych z gorszych opon wśród opinii kierowców Baraum Bravuris 195/50 R15...ja mam całkiem odmienne zdaniecowboy pisze:ładny wykresik - gratki !!
pozdro
no to wkładaj graty od ASVa i AWX i moze uda ci sie przeskoczyć barierę 150KM, czego ci życzę
www.vagtune.pl tel. 502730289
mam takie same opony na przodzie... i takie samo zdaniemirass pisze:obecnie śmigam na jednych z gorszych opon wśród opinii kierowców Baraum Bravuris 195/50 R15...ja mam całkiem odmienne zdanie
opinie są dobre o tych oponach - w kontekście cena/możliwości powiedziałbym nawet że są baaardzo dobre !!
BTW: ktoś ma dostep do G-techa w Wawie ? byłaby jakaś skala porównawcza...
Ja się dołaczam
u mnie obecnie jak juz jest wszystko OK Gtech wypluł w dwie osoby 8,24 do 60Mp/h mody już znacie