jak przed 90 to norma, ja tam zawsze jezdze z kartonem na pol chlodnicy ( szybciej sie nagrzewa i mniej pali ) to jest tak wysmyslone , żebys cisnąl 180km/h i zeby sie silnik nie zagotował.szewczi90 pisze:a może mieć coś do tego termostat? bo chyba jest do wymiany bo nie zawsze się rozgrzewa do 90stopni czasem wskazówka jest lekko przed 90 stopniMako pisze:speckom, wymień czujnik temperatury.
szewczi90, sprawdź kąt wtrysku akumulator, czy nie ma powietrza w wężykach, sprężanie hmm odepnij wtyczkę od temp przed odpaleniem i odpal
TRUDNO/CIĘŻKO ODPALA ZIMNY/CIEPŁY. REGULAMIN STR 116.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- speckom
- Forum Master
- Kontakt:
Re: [TD, TDI] TRUDNO / CIĘŻKO ODPALA ZIMNY / CIEPŁY !!!
nie ma mnie
[TD, TDI] TRUDNO / CIĘŻKO ODPALA ZIMNY / CIEPŁY !!!
Co to za odpalanie ?!?speckom pisze:a jak zimny to krece 3 x rozrusznikiem , wylączam i odpalam ponownie i pali od 2 strzała.
Ustawienia rozjechane dokumentnie.
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
-
- Gadatliwa bestia
e zajechana pompa to reczej nie bedzie palil na cieplym! Na zimnym ropa jest gesta i pompie latwiej wytworzyc cisnienie (sama sie uszczelnia ropa) a jak ropa ciepla to jest zadsza i wtrdy pompa ma problem z wytworzeniem cisnienia. pamietam kiedys w golfach 2 td zeby to sprawdzic wystarczalo schlodzic na cieplym silniku pompe np szmata zamoczaona w zimnej wodzie i wtedy proba zaplonu - jak zapali pompa sie konczy
kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6
- speckom
- Forum Master
- Kontakt:
Piasek pisze:Co to za odpalanie ?!?speckom pisze:a jak zimny to krece 3 x rozrusznikiem , wylączam i odpalam ponownie i pali od 2 strzała.
Ustawienia rozjechane dokumentnie.
bo jedynie tak odlpala najlepiej, poco go chełac 15 sekund ,lepiej niech przekreci 3x , wylanczasz wlanczasz ponownie i odpala od kopa.
nie ma mnie
-
- Gadatliwa bestia
ja w pasku avf mialem podobnie w 23 wszystkie ok 10-15 a na czwartym cylindrze 45-50 okazalo sie ze brak uszczenienia (oringu) i sie zapowietrzal! aha ale istotne jest czy miales te wartosci na + czy na -?? na minus oring a jak na plus to pompka siada
kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6
no na plus mam wartość ..więc moze i oring i pompka siada bede jezdził ile sie da i póki nie padnie jak padnie to od razu zrobie pompki i uszczelnienia zeby tam juz więcej nie zaglądać... bo wymienie oringi wejde w koszta a po roku okaże sie ze pompka siadła i pasuje komplet wymienic i znów kasa a tak to bedzie juz sprawa załatwiona.. na dłuzszy czas myśle
Jeśli Twój problem się wyjaśnił to wróć do tematu gdzie zadałeś pytanie i napisz jak go rozwiązałeś. To wiele nie kosztuje, a pomaga innym!
- mateuszek278
- Mały gagatek
- Kontakt:
siemanko koledzy:)
sprawdzalem dzisiaj kat wtrysku w afn-ie i jest wszystko ok.
a dalej sie dzieje tak ze po odlaczenia czujnika temp wody to pali elegancko na cieplym silniku a jak podlaczam go to trzeba go krecic...
i odpala tak jak by na dwa razy ze po odpaleniu sam daje gazu i opada na swoje obroty
pomozecie ?
sprawdzalem dzisiaj kat wtrysku w afn-ie i jest wszystko ok.
a dalej sie dzieje tak ze po odlaczenia czujnika temp wody to pali elegancko na cieplym silniku a jak podlaczam go to trzeba go krecic...
i odpala tak jak by na dwa razy ze po odpaleniu sam daje gazu i opada na swoje obroty
pomozecie ?
witam mam problem a mianowicie taki ze np.jak auto jest zimne to pali elegancko a jezeli przejade sie gdzies np.trasa i jak zgasze i zaraz chcem odpalic to ciezko pali trzymm z 5 sekund az zaskoczy i to raptownie odpala moze ktos wie jaki jest problem bede wdzieczny za pomoc silnik 1.9 TDi 90 km ALH
- speckom
- Forum Master
- Kontakt:
limak87a3 pisze:witam mam problem a mianowicie taki ze np.jak auto jest zimne to pali elegancko a jezeli przejade sie gdzies np.trasa i jak zgasze i zaraz chcem odpalic to ciezko pali trzymm z 5 sekund az zaskoczy i to raptownie odpala moze ktos wie jaki jest problem bede wdzieczny za pomoc silnik 1.9 TDi 90 km ALH
to samo co z wiekszoscia alh ( mapy do wgrania ) lub nowy aku i regeneracja rozrusznika lub ( jest obejscie zeby nic nie wymieniac ani nie wgrywac ale nie kazdy silnik tak da sie zrobic )
nie ma mnie
Koledzy u mnie pomogło wgranie nowych map startowych w golfie IV TDI bez ustawiania żadnych kątów wtrysków etc. A problem miałem ten sam cięzko palił na ciepłym na zimnym bez problemu.
U mnie problem wkońcu rozwiązany głowica wymieniona i auto pali na strzała a męczyłem się rok niepotrzebnie wymieniałem pompki,wałek nie miał 3 krzywek i gniazda wyrobione
Uuuu nieźle "zmęczony".
Ile kosztowała impreza ?
Ile kosztowała impreza ?
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
a no widzisz ma bo niedość że 3 krzywek nie było to jeszcze gniazda pompek wyrobione