Wykresy z hamowni - tu zamieszczamy wyniki pomiarów mocy !!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Forum Master
Witam dziś i ja mogę się pochwalić.
Wtryski 216, turbo AWX/ARL, dolot BPX wraz z kolektorem ssącym i FMIC. Soft lajtowy, bezdymny
Pozdrawiam.
Wtryski 216, turbo AWX/ARL, dolot BPX wraz z kolektorem ssącym i FMIC. Soft lajtowy, bezdymny
Pozdrawiam.
Tomek
To podrzuce i swoj wykres, a nawet dwa.
Setup to: AHF, duze wtryski, turbo BRD, kolektor ARL, brak EGR, duzy IC, wydech przelot, strojenie bez MAF by G-Lab Łódź
Moc vs. Moment :]
Setup to: AHF, duze wtryski, turbo BRD, kolektor ARL, brak EGR, duzy IC, wydech przelot, strojenie bez MAF by G-Lab Łódź
Moc vs. Moment :]
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zabba88, klientowi zalezalo na maxymalnej dynamice w dolnym zakresie obrotow do jazdy po miescie. a w zwiazku z tym ze auto okresowo ( a zasadniczo czesto jak sie okazuje) lubi byc odkurzane vmaxem na dlugich odcinkach stopniowo ucialem moc dla bezpieczenstwa motoru. nie bede mial pozniej powodow do tlumaczenia klientowi dlaczego znow cos kleklo
co do pytania czemu tak szybko spada... ja widze ze max moc jest sporo wyzsza niz zwykle z tych motorow przy zachowaniu mocy maksymalnej stosowanej zwykle dla bezpiecznego uzytkowania motoru czyli 170 ps i sprezarka nie jest problemem jak sugerujesz nie ma tez problemu paliwowego. po prostu auto jest ograniczone z dawka. dajaca afr przy koncu >20
co do pytania czemu tak szybko spada... ja widze ze max moc jest sporo wyzsza niz zwykle z tych motorow przy zachowaniu mocy maksymalnej stosowanej zwykle dla bezpiecznego uzytkowania motoru czyli 170 ps i sprezarka nie jest problemem jak sugerujesz nie ma tez problemu paliwowego. po prostu auto jest ograniczone z dawka. dajaca afr przy koncu >20
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
- ad-amo
- Nowicjusz
- Auto: Golf V 1.9 Tdi
- Silnik: BRU
Ostatnio zmieniony sob lis 05, 2011 08:34 przez ad-amo, łącznie zmieniany 2 razy.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: Wykresy z hamowni - tu zamieszczamy wyniki pomiarów mocy
ja to wiem ty to wiesz...ale nie kazdy klient tak uwaza... a nawet jak sie trafi taki ktory wie ze nie powinien to zawsze sie trafi szybszy wozek... auto do mnie trafilo po dwoch wirusach i dwoch awariach turbiny. po wyjeciu i ogladnieciu starej zaczalem sie domyslac o okresowym katowaniu auta z vmax wiec zabepieczylem sie na zapas... tydzien pozniej pan spytal mnie sie dlaczego vmax sie nie podniosl bo na s3 do szczecina i powrotem testowal i myslal ze bedzie szybciej.... na dynamike nie narzekalzabba88 pisze:evolution, klient nasz pan. Ja bym jednak wolal moc i Nm wyzej aby miec szerszy zakres uzytecznych obrotow. A pedal gazu nie ma pozycji on/off i kazdy kto ma choc troche oleju wie ze nie lata sie z vmax na dluzszych odcinkach. Ale wiadomo po co miec reklamacje i pretensje ze strony zleceniodawcy
zobaczymy za pol roku jak bedzie jezdzic i dzialac suszara przy takich obciazeniach i wykresie:)
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=356388
- stolniczkow
- Forum Master
- Kontakt:
W zeszłym tygodniu Aligator 'naprawił' mi tego mojego strucla:
Czarne S3 1.8T - Dynosoft, MG Motorsport - 276km/365Nm
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice
- Ad4m3k
- Forum Master
- Kontakt:
wrzucam wykres z dzisiejszej wizyty u Aligatora (Dynosoft)
nie jest to VAG tylko Mercedes w211 320 CDI 4matic
jak oceniacie?
nie jest to VAG tylko Mercedes w211 320 CDI 4matic
jak oceniacie?
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
W zwiazku z pewnymi tematami poruszanymi w temacie jakosci wynikow drogowej hamowni a obciazeniowki przedstawiam wykresy jednego auta jeden wykonany przezemnie, drugi dzieki uprzejmosci konkurencji wykonany dla wlasciciela auta za free.
mozna z cala pewnoscia stwierdzic ze dynomet jednak oszukuje... roznica w mocy 4 %
wykresy przedstawione sa oryginalnie na http://www.a3-club.net" onclick="window.open(this.href);return false;
mozna z cala pewnoscia stwierdzic ze dynomet jednak oszukuje... roznica w mocy 4 %
wykresy przedstawione sa oryginalnie na http://www.a3-club.net" onclick="window.open(this.href);return false;
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- Dario84
- Forum Master
- Kontakt:
Ale ten drugi pomiar nie jest dociągnięty do końca, skończył się na 4100obr a moc cały czas rośnie.
CTR Tuning: CHIPTUNING, DIAGNOSTYKA, MECHANIKA, ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, HAMOWNIA GG:3995871 tel 693784122
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
koledzy przypominam że nie komentujemy w tym temacie wykresów, bo bedzie tu za dużo bałaganu
osoby które wklejają wykresy proszone są o podawanie całego setupu...
ewentualne pytania, dyskusje w tematach o danych autach (jesli są założone) lub PW ewentualnie odrębny temat jesli jakies ważne kwestie
starajmy sie nie zamieszczac wpisów typu: fajne, ciekawe ile by u mnie wyszło, mocno dymi ?
osoby które wklejają wykresy proszone są o podawanie całego setupu...
ewentualne pytania, dyskusje w tematach o danych autach (jesli są założone) lub PW ewentualnie odrębny temat jesli jakies ważne kwestie
starajmy sie nie zamieszczac wpisów typu: fajne, ciekawe ile by u mnie wyszło, mocno dymi ?
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: Wykresy z hamowni - tu zamieszczamy wyniki pomiarów mocy
to jest drugi wykonany. pierwszy byl ponoc do 4500 zakrecony ale mozna zapomniec o nim... jak to gulu stwierdzil moce te same a przerwal bo moc spadala. zreszta sam juz nie wiem:)Dario84 pisze:Ale ten drugi pomiar nie jest dociągnięty do końca, skończył się na 4100obr a moc cały czas rośnie.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT