+ lub - po otwarciu centralnego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam. szukam jakiegoś przewodu w golfie mk4 na którym pojawia się + lub - po otwarciu centralnego zamka, który "zniknie" po zamknięciu auta.
w razie kontaktu na gg lub tlena pisać od razu ze z forum vw.
- Chlopak1988
- Forum Master
- Kontakt:
Re: + lub - po otwarciu centralnego
Podpinam się do tematu, potrzebuje znaleźć takie przewody w których podczas otwierania lub zamykania będzie impuls +12V i -12V...
Sygnał +12V otwarcia zamka pojawia się na przewodzie zielono-czerwony, natomiast +12V zamknięcia na żółto-niebieskim.
Chlopak1988 pisze:Podpinam się do tematu, potrzebuje znaleźć takie przewody w których podczas otwierania lub zamykania będzie impuls +12V i -12V...
witam. czytamy kolego ze zrozumieniem. nie chodzi mi, na których przewodach pojawia się impuls DO zamknięcia czy otwarcia tylko stały + lub - po otwarciu.
w razie kontaktu na gg lub tlena pisać od razu ze z forum vw.
nie wiem na jak długo potrzebny ci ten + ale moduł komfortu daje plus na lampkę wewnętrzną po otwarciu samochodu, gaśnie po kilkunastu sekundach ale zawsze możesz sobie zastosować inne zasilanie a z tego sygnału wziąć sterowanie na przekaźnik (przekaźnik podpinasz tak żeby miał podtrzymanie).stelf1 pisze:witam. szukam jakiegoś przewodu w golfie mk4 na którym pojawia się + lub - po otwarciu centralnego zamka, który "zniknie" po zamknięciu auta.
Lub druga opcja na sygnałach z otwierania i zamykania centralnego. Otwieranie uruchamia przekaźnik z podtrzymaniem a zamykanie rozłącza drugi przekaźnik (wpięty wcześniej, zasilający pierwszy). Troszke zagmatwałem ale da się wykombinować.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
plus na lampce jest stały...moduł podaje masępabazu pisze:moduł komfortu daje plus na lampkę wewnętrzną po otwarciu samochodu
A u mnie z kolei silowniki zamka centralnego podłączone są pod mase... Siłowniki są ori, ale centralke mam inna. tzn z odpalaniem.
stelf1 pisze:witam. szukam jakiegoś przewodu w golfie mk4 na którym pojawia się + lub - po otwarciu centralnego zamka, który "zniknie" po zamknięciu auta.
Musicie wyciągnąć ten sygnał osobno z każdej krańcówki w zamku przed modułem w drzwiach. (musicie zdjąć tapicerkę z każdych drzwi). Dodatkowo każdy z tych przewodów w celu eliminacji zakłóceń odseparować diodą.