Witam!
Mój JR jeszcze chwila i padnie dlatego od dłuższego czasu szukałem silnika.
Trafiłem na 1,6 td RA z audi 80 w praktycznie idealnym stanie zero przedmuchów itp. Wiem że muszę przełożyć alternator na drugą strone tak jak jest w mk2, ale mam pytanie odnośnie filtra oleju i jego podstawy w audi przykręcony on jest pod skosem nie tak jak w golfie prosto. Czy muszę to zmieniać? i co ewentualnie muszę jeszcze zmienić oprócz wiadomo łapy silnika?
swap na RA z audi 80
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
swap na RA z audi 80
miska + pompa olejowa, króćce i wężyki przy silniku od wody mogą być inne, ale to wszystko powinieneś mieć z JR. Jeżeli silnik będzie ze sprzęgłem, musisz założyć swoje, bo koło zamachowe z silnika wzdłużnego ma inaczej znaki. W skrócie jeżeli masz kompletnego JR to masz wszystko żeby założyć to do RA który będzie założony poprzecznie.
swap na RA z audi 80
a nie wystarczy sam smok przypadkiem odkrecic od pompy? bo te pompy różnią sie chyba tylko smokiem
- trepek
- Mały gagatek
- Kontakt:
swap na RA z audi 80
Wystarczy, pompy takie same.Piotr_ pisze:a nie wystarczy sam smok przypadkiem odkrecic od pompy
Generalnie bierzesz słupek z 1.6 TD i wkładasz do niego swój osprzęt. Podmieniasz misy i smok.
swap na RA z audi 80
silnik przełożony pracuje elegancko, jeszcze tylko "ssanie" nie podłączone i elektryczna pompa wody? jak ją podłączyć? czy może wiszą mi gdzieś luzem kable?