Po wymianie czujnika tem. gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
PO zmianie czujnika temperatury jak się zagrzeje to gaśnie na wolnych obrotach.
Co może być przyczyna wcześniej wszystko było OK tylko wolno zchodził z obrotów jak był zimny. Nowy czujnik kupiony na allegro
http://allegro.pl/czujnik-temperatury-s ... 81784.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Przepustnica czyszczona, adaptacja zrobiona
Golf III 1,4 AEX 44KW 60 KM 97rok
Co może być przyczyna wcześniej wszystko było OK tylko wolno zchodził z obrotów jak był zimny. Nowy czujnik kupiony na allegro
http://allegro.pl/czujnik-temperatury-s ... 81784.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Przepustnica czyszczona, adaptacja zrobiona
Golf III 1,4 AEX 44KW 60 KM 97rok
Po wymianie czujnika tem. gaśnie Pomocy
sprawdź jaką temp. widzi sterownik
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Po wymianie czujnika tem. gaśnie Pomocy
Tak się zastanawiam, że jak wcześniej było OK tylko wolno zchodził do czasu lekkiego zagrzania to może czujnik był OK,a ja go niepotrzebnie wymieniłem, najgorsze jest to, że stary czujnik mi się gdzieś zapodział i mogę go już założyć. Może kupić czujnik zamiennik (chiński) żółty i go założyć.
Na razie nie mam dostępu do laptopa bo pożyczyłem koledze którego nie ma,
Re: Po wymianie czujnika tem. gaśnie Pomocy
sprawdź jak napisałem inaczej lipacyberkamil pisze:Tak się zastanawiam, że jak wcześniej było OK tylko wolno zchodził do czasu lekkiego zagrzania to może czujnik był OK,a ja go niepotrzebnie wymieniłem, najgorsze jest to, że stary czujnik mi się gdzieś zapodział i mogę go już założyć. Może kupić czujnik zamiennik (chiński) żółty i go założyć.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
- Paweł Marek
- V.I.P.
Póki nie podłączysz do laptopa to miernikiem sprawdź opory i zasilanie czujnika, od razu wyjaśnisz kwestię czujnika i okablowania do niego
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Czujnik jest chyba OK. Jak się nagrzewa silnik i odłączę wtyczkę to widać jak silnik sam podnosi obroty/ temperatura na desce wygląda na OK
cyberkamil, ile razy trzeba ci pisać co trzeba zrobić?
MK3 ADZ->AGU
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ponownie wracam do tematu. Po podłączeniu do komputera nie ma błędów, czujnik temperatury pokazuje dobrą temperaturę vag. Byłem u mechanika i wymienił mi elektrozawór co idzie do przepustnicy taki jak tu:
http://allegro.pl/golf-iii-3-zawor-elek ... 32812.html" onclick="window.open(this.href);return false;
trochę to pomogło bo jak silnik jest zimny to wszystko jest OK, a jak się zagrzeje to obroty czasami spadają za nisko i silnik prawie gaśnie i znów wszystko wraca do normy.
dziś wymieniłem wszystkie filtry, łącznie z filtrami LPG (faza lotna,ciekła) i zrobiłem kalibracje wtrysków od gazu ale jak się zagrzeje to znów to samo.
Świece wykręcałem wyglądają na OK. Kable wymieniałem przed latem więc chyba sa OK. jedna uwaga zauważyłem, że zrobił sie zielony osad w środku fajki i na gwincie świecy co wchodzi na to fajka kabla Kable JANMORY silikonowe
http://allegro.pl/golf-iii-3-zawor-elek ... 32812.html" onclick="window.open(this.href);return false;
trochę to pomogło bo jak silnik jest zimny to wszystko jest OK, a jak się zagrzeje to obroty czasami spadają za nisko i silnik prawie gaśnie i znów wszystko wraca do normy.
dziś wymieniłem wszystkie filtry, łącznie z filtrami LPG (faza lotna,ciekła) i zrobiłem kalibracje wtrysków od gazu ale jak się zagrzeje to znów to samo.
Świece wykręcałem wyglądają na OK. Kable wymieniałem przed latem więc chyba sa OK. jedna uwaga zauważyłem, że zrobił sie zielony osad w środku fajki i na gwincie świecy co wchodzi na to fajka kabla Kable JANMORY silikonowe
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Zauważalnym jeszcze, że trzeba dłużej kręcić rozrusznikiem żeby odpalił, wcześniej palił od szczała, a teraz trzeba trochę przytrzymać kluczyk/