[mk3] Gdzie i jak zamontować kabel do anteny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] Gdzie i jak zamontować kabel do anteny
Witam to mój pierwszy post na forum dlatego też witam się z wszystkimi. Stałem się ostatnio właścicielem Golfika Niestety musze położyć nowy kabel antenowy od dachu do radyjka. Nie do końca wiem jak to zrobić. Pierwsze to ściągnąć podsufitkę później puścić go słupkiem i no właśnie którędy dalej. Jestem trochę zielony. Możecie pomóc?
raczej nie. tu masz jak wyjąc zegary: http://vw2.info/vwforum/oslicznik.html
[ Dodano: Pią Cze 23, 2006 15:25 ]
heh - jak sam wyjmiesz podsufitkę to z plastikami na pewno sobie poradzisz, jak cos to pytaj
[ Dodano: Pią Cze 23, 2006 15:25 ]
heh - jak sam wyjmiesz podsufitkę to z plastikami na pewno sobie poradzisz, jak cos to pytaj
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
Jest też wyjście alternatywne - możesz puścić kabel od dachu do kokpitu po stronie pasażera bez zdejmowania podsufitki. Odegnij tylną część podsufitki, kabelek puść za bocznym plastikiem po prawej stronie (nieco gimnastyki dłoni ), potem w kufrze za wykładziną wepchnij pod plastik od siedzeń, tam masz takie tunele, z których poprowadzisz pod próg.... Progu nie musisz odkręcać, kabel powinien dać się wcisnąć pod próg. Tym sposobem jesteś przy prrzednim prawym nadkolu. Teraz wystarczy odkręcić półkę przed pasażerem i spokojnie końcówkę poprowadzić do radyjka.
Sam tak robiłem - całość to max godzina roboty. Jak pisałem najciężej jest przejść od sufitki do bagażnika za górnym plastikiem, ale da radę!!! Aha - gdybyś się zdecydował na ten sposób, to będzie Ci potrzebne około 4-5 metrów kabla (dokładnie nie pamiętam czy to było 4 czy 5...) W razie co kup odpowiednią przedłużkę za kilka zł i do dzieła...
Sam tak robiłem - całość to max godzina roboty. Jak pisałem najciężej jest przejść od sufitki do bagażnika za górnym plastikiem, ale da radę!!! Aha - gdybyś się zdecydował na ten sposób, to będzie Ci potrzebne około 4-5 metrów kabla (dokładnie nie pamiętam czy to było 4 czy 5...) W razie co kup odpowiednią przedłużkę za kilka zł i do dzieła...
hehehe - tak, tylko ze jak robic to juz porządnie i tak jak w oryginale, a jak ci peknie z tyłu podsufitka od nadmiernego wyginania (jest krycha jak styropian) to dopiero bedziesz miał kiebel.... tak czy owak zrobisz jak uwazasz tak przy okazji masz okazje błysnac fotoporadą
[ Dodano: Pią Cze 23, 2006 20:43 ]
ah, sorry, kolega podpowiada jak dołem puścic
[ Dodano: Pią Cze 23, 2006 20:43 ]
ah, sorry, kolega podpowiada jak dołem puścic
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.