ustawienie sztangi WG
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
ustawienie sztangi WG
Witam, podpowie ktoś jak wyregulować sztangę wastegate w turbo k03-052?
wyciągałem ostatnio turbo i nie pamiętam jak była ustawiona, mam wrażenie jak by auto słabiej ciągnęło od dołu...
wyciągałem ostatnio turbo i nie pamiętam jak była ustawiona, mam wrażenie jak by auto słabiej ciągnęło od dołu...
ustawienie sztangi WG
dosc niebezpieczne jest to co zrobiles. calkowicie mogl rozjechac sie afr co powoduje mozolne ale jednak ubijanie silnika. musisz ustawic doladowanie na serie i uzyskac na manometrze doladowanie fabryczne.
ustawienie sztangi WG
doładowanie jest tak jak w serii czyli nie przekracza 0.6bara, miałem na myśli to czy źle wyregulowana sztanga ma wpływ na to jak wstaje turbo
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia
ustawienie sztangi WG
rafik_xx, tu masz dobry patent jak ustawić WG
http://www.a4club.eu/index.php?topic=1872.0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a4club.eu/index.php?topic=1872.0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Gadatliwa bestia
Re: ustawienie sztangi WG
Również chciałbym prosić o pomoc przy ustawieniu WG. Mam pęknięty kolektor od k03-052 i chciałbym przekręcić drugi od K03-011 przy regeneracji turbiny.
duzy_przemo
Możesz jeszcze raz zamieścić link do ustawienia tego WG?
rafik_xx
Poradziłeś sobie z tym?
duzy_przemo
rafik_xx
Poradziłeś sobie z tym?
CQ pisze:Również chciałbym prosić o pomoc przy ustawieniu WG. Mam pęknięty kolektor od k03-052 i chciałbym przekręcić drugi od K03-011 przy regeneracji turbiny.
duzy_przemo
rafik_xx
Poradziłeś sobie z tym?
ustawiłem metodą prób i błędów, pomocny był mi przy tym wskaźnik boost
-
- Gadatliwa bestia
Zakupiłem przezornie już wcześniej.rafik_xx pisze:
ustawiłem metodą prób i błędów, pomocny był mi przy tym wskaźnik boost
A jak wygląda sprawa wstawania turbo? Regulacja sztangi ma na to wpływ?
ustawienie sztangi WG
ja tez mam problem z poznym wstawaniem turbo bo pompuje tyle co komp zadaje dopiero powyzej 3 tys obr. wezyki cale n75 tez ok. wiec ciezko powiedziec czy regulacja sztangi by cos dala skoro pompuje max 06 bara.Dzis rozwiazałem problem z turbem nie domykał mi sie zaworek w turbie którym steruje gruszka vg po stronie goracej a teraz wkoncu auto odyskało moc.
VW NA ZAWSZE