VW GT 1,8...problem z ponownym rozruchem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
kolodziejgsm
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kolodziejgsm » pt cze 23, 2006 18:45

Problem rozwiązany... :bigok:
Wymieniłem przekażnik od pompy paliwowej i gitaraaa... :grin:
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Radek GTI
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Radek GTI » sob cze 24, 2006 00:27

Ciesze się że chociaz Twój Golfik pocieszyl sie nowym przekaźnikiem pompy paliwowej :bigok: i dzieki za punkcik :D
Za to moj nadal robi to samo a też zmieniłem przekaźnik co ciekawe. A tak jeszcze z ciekawości zapytam który przekaźnik u Ciebie byl walnięty bo ja zmieniłem ten na którym pisało 80, u Ciebie napewno są te same oznakowania.
W poniedziałek jestem umówiony na wizyte u elektronika. Podepniemy komputer benzynowy do laptopa moze uda sie cos wykryc moze uda się tez przebadac sonde lambda tak przy okazji i moze jakaś diagnostyka komputerowa się uda ( taka bez złacza diagnostycznego bo w silniku PF nie ma niestety :( )
W poniedziałek postaram sie opisać efekty pracy.

Awatar użytkownika
kolodziejgsm
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kolodziejgsm » sob cze 24, 2006 23:11

Radek GTI wymieniaj przekażniczek !!! :okej:
pozdrawiam
Golf II is the best !!!!

[ Dodano: 24 Cze 2006 23:14 ]
Radek GTI pisze:Ciesze się że chociaz Twój Golfik pocieszyl sie nowym przekaźnikiem pompy paliwowej :bigok: i dzieki za punkcik :D
Za to moj nadal robi to samo a też zmieniłem przekaźnik co ciekawe. A tak jeszcze z ciekawości zapytam który przekaźnik u Ciebie byl walnięty bo ja zmieniłem ten na którym pisało 80, u Ciebie napewno są te same oznakowania.
W poniedziałek jestem umówiony na wizyte u elektronika. Podepniemy komputer benzynowy do laptopa moze uda sie cos wykryc moze uda się tez przebadac sonde lambda tak przy okazji i moze jakaś diagnostyka komputerowa się uda ( taka bez złacza diagnostycznego bo w silniku PF nie ma niestety :( )
W poniedziałek postaram sie opisać efekty pracy.
U mnie byl to przekaźnik 65...
luknij tu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... rzekazniki
pozdro

Awatar użytkownika
Radek GTI
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Radek GTI » wt cze 27, 2006 13:53

Problem rozwiązany :okej:
Wczoraj trafiłem do super elektronika, któremu wykrycie usterki zajęło dosłownie 7 minut!!!!!! Otworzyłem maske, gościu podłączyl kilka kabelków, popatrzył w swoje mierniki, sprawdzil przepływomierz a nastepnie złapał za lutownice i ruszyl do listwy wtryskowej :food: Wyciągnał jeden kabelek z kostki która jest podłączona do listwy, polutowal założył opaske termokurczliwą i mówi dziękuje to wszystko juz bedzie dobrze :bigok: 100zł się należy :D
Od wczoraj przejchałem troche kilometrów i to po miescie. Często auto gasiłem na ciepłym silniku i nie ma juz problemu z ponownym rozruchem :bigok: Mój Golfik teraz pali jak dzieciak :okej:

Awatar użytkownika
kolodziejgsm
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kolodziejgsm » śr cze 28, 2006 14:30

:pub: :okej: :pub:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”