Deksa rozdzielcza się telepie ;((
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam !! Mam drażniący problem w moich Golfie MK2. otóż drży mi deska rozdzielcza.. jak się wjedzie w dziure oraz jak są bardzo małe obroty.. wrażenie jakby spadła zaraz na nogi. drży również kolumna kierownicy.. jak to wyeliminować ? może sie poluzowała.. tylko nie wiem nawet gdzie są te śruby co trzymają deskę ..;// prosze o pomoc!!!
ttp://vwgolff.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
ttp://vwgolff.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- marcindriver
- Ma gadane
Drżenie i trzeszczenie deski w Mk2 to typowa bolączka, zwłaszcza twardej deski. U mnie też drżała dlatego że nie dolegała prawidłowo do podszybia. U mnie wystarczyło podłożyć paski gumy pod uszczelkę szyby i ponownie skręcić deskę. Wystarczy jedynie odchylić nieco deskę po to żeby włożyć tam gumę, nie trzeba było całkowicie jej wyciągać. Ponoć w Golfach często urywały się zaczepy deski, stąd właśnie owo drżenie i trzeszczenie. Ale pierwsze sprawdź czy deska rusza się, żebyś na marne nie rozkręcał jej, bo być może jest to wina poduszek silnika, tak jak kolega pisze wyżej .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie nie.. poduszki to nie są.. były wymieniane przez poprzedniego wlasciciela. Mam paragony. i widac ze sa jak nowe. a wiec jak z ta deska? gdzie sa mocowania od niej? sproboje to dokrecic tylko nie wiem gdzie..;/
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Deksa rozdzielcza się telepie ;((
A jakiej firmy te poduszki kupił poprzedni własciciel?
W benzynie to rzeczywiście musi być deska, bo nie wiem jakby musiała być wywalona poduszka zeby nią telepalo.
W benzynie to rzeczywiście musi być deska, bo nie wiem jakby musiała być wywalona poduszka zeby nią telepalo.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkioSjUFKyMHzqmuU0GfCiXEIgR5re3-DV5-g48EwFKSNS3s23AQ
Jezeli była kiedyś deska zdejmowana to mozliwe ze mocowania dechy do podszybia są pozrywane ...
KUPIĘ NIEBIESKIE WNĘTRZE WELUROWE DO GOLFA MK2 USA 3Drzwi.Jak ktoś coś ma to pisać na PW
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
A spotkałeś się z autem po dzwonie, gdzie punkty mocowania poduszek są przesunięte, albo zgięte "łapy" silnika?dominik7 pisze:nie wiem jakby musiała być wywalona poduszka zeby nią telepalo.
Najprościej i najszybciej to wyjąć szybę przednią, odchylić ile się da oraz wcisnąć klej do szyb w co najmniej 2 punktach, po utwardzeniu nic nam nie skrzypi jak w nowym golfie.
Nie polecam pianek montażowych gdyż do czasu utwardzenia pianka się rozpręża i może narobić kłopotu. A klej po utwardzeniu jest twardy bardzo mało elastyczny taki w sam raz na to.
Sposób sprawdzony już w dwóch golfach.
Nie polecam pianek montażowych gdyż do czasu utwardzenia pianka się rozpręża i może narobić kłopotu. A klej po utwardzeniu jest twardy bardzo mało elastyczny taki w sam raz na to.
Sposób sprawdzony już w dwóch golfach.
98% ludzi nienormalnych czyta posty z ręką na myszce.
Nie zdejmuj reki, już jest za późno...
Nie zdejmuj reki, już jest za późno...
Re: Deksa rozdzielcza się telepie ;((
Ale może nie były odprężone po montażu.Raku100 pisze:Nie nie.. poduszki to nie są.. były wymieniane przez poprzedniego wlasciciela. Mam paragony. i widac ze sa jak nowe.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
O, bardzo słuszna uwaga.Skalmar pisze:może nie były odprężone po montażu