Jaki to typ soczewki?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
jaki to typ soczewki
Wszystkie D1,2,3,4S mają to samo mocowanie. Brakuje ci części mocowania/ blokady palnika.
jaki to typ soczewki
wiesz konkretnie jakiej blokady mi brakuje? czy jest to uzależnione od tego jaki palnik zastosuję?
jaki to typ soczewki
D1S,D2S,D3S,D4S mają to samo. Być może jakiś hamerykański HB. Nie mam teraz palników na stanie do sprawdzenia.
D1S ma inne wymiary osłony(zazwyczaj i tak jest ukryty pod osłoną reflektora), bo palnik jest "częściowo" zintegrowany z zapłonnikiem. D2S mają zapłonnik już w przetwornicy zintegrowany. D3S jest bardziej oszczędny, to samo D4S, ale oba wymagają innych przetwornic nic D2S i całkowicie innej niż D1S.
D1S i D2S dają chyba maksymalnie 3200 lumenów z 35W idących na palnik przy barwie 4,3K
Nie wiem ile daje D3S, ale standard dość egzotyczny i nie wykorzystywany.
D4S daje około 3800 lumenów. Najbardziej popularne barwy w tym "zakresie" palnika to (znów o ile się nie mylę) 4850K- pawie białe, ale z lekkim żółtym. Nie ma co porównywać do halogenów - w tym wypadku wydają się śnieżno białe. Chyba najbardziej uniwersalna barwa do jazdy w nocy i w deszczu.
Barwa 6000K to wymysł chińczyków. Maksymalna barwa dla markowych palników to 5500K.
D1S ma inne wymiary osłony(zazwyczaj i tak jest ukryty pod osłoną reflektora), bo palnik jest "częściowo" zintegrowany z zapłonnikiem. D2S mają zapłonnik już w przetwornicy zintegrowany. D3S jest bardziej oszczędny, to samo D4S, ale oba wymagają innych przetwornic nic D2S i całkowicie innej niż D1S.
D1S i D2S dają chyba maksymalnie 3200 lumenów z 35W idących na palnik przy barwie 4,3K
Nie wiem ile daje D3S, ale standard dość egzotyczny i nie wykorzystywany.
D4S daje około 3800 lumenów. Najbardziej popularne barwy w tym "zakresie" palnika to (znów o ile się nie mylę) 4850K- pawie białe, ale z lekkim żółtym. Nie ma co porównywać do halogenów - w tym wypadku wydają się śnieżno białe. Chyba najbardziej uniwersalna barwa do jazdy w nocy i w deszczu.
Barwa 6000K to wymysł chińczyków. Maksymalna barwa dla markowych palników to 5500K.
jaki to typ soczewki
osobiście się zastanawiam nad zestawem d3s bądź d4s z toyoty avensis gdyż słyszałem ze jest to najbardziej wydajny zestaw.Co Ty o tym sądzisz?
A mógłbyś mi pokazać jak konkretnie wygląda ta blokada palnika? pytam bo gość u którego kupowałem soczewki twierdził że owa blokada już jest...no i faktycznie jest na gnieździ palnika jakaś metalowa nakładka tyle że nie wiem jak ją zdjąć i o ile to jest to
A mógłbyś mi pokazać jak konkretnie wygląda ta blokada palnika? pytam bo gość u którego kupowałem soczewki twierdził że owa blokada już jest...no i faktycznie jest na gnieździ palnika jakaś metalowa nakładka tyle że nie wiem jak ją zdjąć i o ile to jest to
jaki to typ soczewki
właśnie usiłowałem się dowiedzieć.Jak kupowałem je to były opisane jako SOCZEWKI BIXENON D2S HELLA + MASKOWNICE
choć na obudowie mam jakieś numerki które nie wiem co znaczą ale jest i data
to te numerki:
1 305 310 293
05.06.08 Bi-3 to pewnie data prod co jak wskazuje na rok raczej wyklucza D2S
16:28:24 to jak wiadomo chyba godzina produkcji
mam do tego maskownice więc razem z fotka może tobie pomoże to ustalić z jakiego auta to pochodzi
choć na obudowie mam jakieś numerki które nie wiem co znaczą ale jest i data
to te numerki:
1 305 310 293
05.06.08 Bi-3 to pewnie data prod co jak wskazuje na rok raczej wyklucza D2S
16:28:24 to jak wiadomo chyba godzina produkcji
mam do tego maskownice więc razem z fotka może tobie pomoże to ustalić z jakiego auta to pochodzi
jaki to typ soczewki
Jeśli soczewka jest z ruchomą przesłoną to wręcz w 100% jest xenonem. Bihalogen jest bardzo mało popularny. Ale penie chodzi o takie mocowanie:
jaki to typ soczewki
no tak jest soczewka bi ksenonową tyle że pierścień który pokazałeś ma się nijak zaczepić do mojego mocowania
jaki to typ soczewki
http://www.aliexpress.com/store/101133/ ... S-D4S.html" onclick="window.open(this.href);return false;
wg tego linka wychodzi że to soczewka z Audi A4 na d3s i d4s bosch
Nie piszemy post pod postem, używaj funkcji edycji!
wg tego linka wychodzi że to soczewka z Audi A4 na d3s i d4s bosch
Nie piszemy post pod postem, używaj funkcji edycji!
Jaki to typ soczewki?
Każdy producent ma inne mocowanie. Jedni sprężynujące, inni nakręcane, na zatrzaski. Musisz szukać u źródła - forum audi się kłania, elektroda.pl itp. Niestety nie pamiętam co i nie dopasuję mocowanie na podstawie foto - co model to inne.
Jaki to typ soczewki?
ech no nic pozostanie szukać dalej w każdym razie dzięki za pomoc.Gdyby jednak wyszło że można zastosować d3s bądź d4s to wg ciebie lepiej zastosować?
Jaki to typ soczewki?
D4S daje więcej światła, ale ciężko jest dostać taki palnik i do tego przetwornice mają wysokie ceny. Żadne zamienniki nie działają jak trzeba tj chińskie. To co na allegro jest jako D4S po 20 - 30 zł to zwykłe D2S i jest w nie "pompowane" więcej energii. D4S oryginalnie biorą 35W (tyle samo co D2S) a mimo to świecą mocniej.
Na pierwszy rzut możesz brać D2S - palniki no-name bez homologacji już od 10 zł, przetwornice od 15 zł. Wszystko no-name.
Na pierwszy rzut możesz brać D2S - palniki no-name bez homologacji już od 10 zł, przetwornice od 15 zł. Wszystko no-name.
Jaki to typ soczewki?
właśnie znalazłem na allegro przetwornice d4s za 75zl szt,a no name nie chce
znalazłem trochę info i napiszę jak by ktoś miał podobny problem.Otóż to metalowe na koncu soczewki to mocowanie żarnika i nie trzeba nic więcej, musze jeszcze rozkminić pod jakie żarniki to podchodzi
znalazłem trochę info i napiszę jak by ktoś miał podobny problem.Otóż to metalowe na koncu soczewki to mocowanie żarnika i nie trzeba nic więcej, musze jeszcze rozkminić pod jakie żarniki to podchodzi