walek seria, silnik po lekkim remoncie glowicy bez portingu kolektor zeliwo
Walka nie ruszalem bo mocy max juz bym nie podniosl, mozna bylo starac sie przekroczyc ruszajac to i owo 200 ps przy 2600..2800 rpm ale momentu wyszloby pod 500 niuta , jednak zyczeniem klienta bylo wykonanie max ~400 , co nie zmienia faktu ze zdrowa jednostka pozwolila wyjsc z momentem 390+ w zakresie 2krpm...
Kolektor adaptuj wedle uznania, kazdy ma swoje predyspozycje, jedni montuja 1,6 td gdzie osobiscie uwazam ze to kupa, inni montuja inne.matgym pisze:evolution, A wałek? Bo chyba nie kreci sie tak na seryjnym
I czy ktos dalby mi jasna odpowiedz jaki kolektor zaadoptowac? Albo kto bylby w stanie sie tym zajac i za jaka kase? Nie mowie tu o jakims zmyslnym customie
Ja mam swoje zeliwo ktore uwazam za doskonale polaczenie z gtb i tak bedzie poki nie znajde sam lub ktos inny lepszego polaczenia. najlepszy wlasnie jest rurkowy,a le podnosi to koszta o 1xxx pln a daje tylko lub az mniejsze egt i mniejszy dym w tej samej mocy i doladowaniu.
Wałek rozrzadu jest seryjny.
Tak jak pisalem nic poza wydechem malym remontem glowicy i gtb oraz smialym podejsciu do oprogramowania, wbrew logice pewnych osobbvw08 pisze:evolution daj więcej info na temat tego arl'a co zrobione oprócz gtb