bieże olej czy to odma ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
bieże olej czy to odma ?
od zmiany do zmiany dolewam 1l oleju myślałem ze turbo pociąga olej ale ostatnio jak zablokowałem dłonią rurę z odmy to na wyjściu z odmy i rurki zaczął wypływać olej i tak myślę ze to może odma ciągnie olej na nie turbo czy oil catch rozwiąże problem ? jakies inne sugestie ?
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
bieże olej czy to odma ?
Eksploatacyjne zużycie oleju Więc nie wiem w czym problem. 1L na 10-15kkm w PD to nic nadzwyczajnego.tobi1111 pisze:od zmiany do zmiany dolewam 1l oleju myślałem
bieże olej czy to odma ?
trochę mnie to denerwuje bo mam pod egr trochę zalany olejem blok silnika i czy to normalne ze jak zatkam rurkę od odmy wyciąga olej ?
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
bieże olej czy to odma ?
1 litr to nie tragedia. odmy nie zatykaj. catch tanka zaloz.
poza tym pd lubi sobie odrobine oleju wciagnac i podmuchac przed odme.
poza tym pd lubi sobie odrobine oleju wciagnac i podmuchac przed odme.
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
bieże olej czy to odma ?
Powiem więcej, odmy nie wolno zatykać!! Szczególnie w dieslu - olej pójdzie mu uszami.
Doskonałym lekarstwem na żarcie oleju w PD jest wymiana co 10 000 km. Zazwyczaj olej po tym przebiegu stracił już swoje właściwości, zaczyna parować, traci swoją wytrzymałość i odkłada się w postaci nagarów.
Doskonałym lekarstwem na żarcie oleju w PD jest wymiana co 10 000 km. Zazwyczaj olej po tym przebiegu stracił już swoje właściwości, zaczyna parować, traci swoją wytrzymałość i odkłada się w postaci nagarów.
bieże olej czy to odma ?
Ludzie, litr na wymianę to jest dużo? Nie wiem co ile kolega ten olej wymienia, ale ja w moim AJM wymieniam co 15 tys. i dolewam gdzieś 0,7 litra
A nakulane ponad 250 tysi
Producent przewiduje 15 tys km i tego należy się trzymać, każde inne cudowanie to przerost formy nad treścią
A nakulane ponad 250 tysi
A może co 5 tysięcy, wtedy w ogóle już nie bedzie ubywałot0mal pisze:Doskonałym lekarstwem na żarcie oleju w PD jest wymiana co 10 000 km.
Producent przewiduje 15 tys km i tego należy się trzymać, każde inne cudowanie to przerost formy nad treścią
bieże olej czy to odma ?
źle mnie zrozumieliście mnie mam zamiaru zatykać odmę na stałe, przytykam dłonią odmę tylko na 10 sekund i już mi leci olej i to nie mało tak myślę jak bym zatkał na 30 min to ze dwie setki dy wyleciało czy to normalne ? wydaje mis się ze odma jest zepsuta i ze jak założę oli catch to będzie otwarte nie wrastało cienienie i nie będzie podciągał olej ale czy mam racje ? może już to ktoś to przerabiał
bieże olej czy to odma ?
Producent przewiduje również wymianę oleju co 30tys. A tego żaden mechanik jakiego znam nie poleci.bongo pisze:Producent przewiduje 15 tys km i tego należy się trzymać, każde inne cudowanie to przerost formy nad treścią
to normalnetobi1111 pisze:przytykam dłonią odmę tylko na 10 sekund i już mi leci olej
bieże olej czy to odma ?
W Polsce nie, ale na zachodzi śmigają aż miło na long live i silniki żyjąt0mal pisze:Producent przewiduje również wymianę oleju co 30tys. A tego żaden mechanik jakiego znam nie poleci.
Zresztą jak auto robi po autostradzie dziennie po 300km, to co ile byś musiał zmieniać olej, jeśli proponujesz go wymieniać co 10000 tys.?Co miesiąc?