Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych aut.
- stolniczkow
- Forum Master
- Kontakt:
bradley, 2e to nie honda... 8v mają bardzo ładny moment z dołu i to wg mnie jest w nich na codzień najfajniejsze.
Czarne S3 1.8T - Dynosoft, MG Motorsport - 276km/365Nm
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Re: Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych
Zapraszam jak chcesz się wirnąć mam porównanie do przeróżnych diesli od zwykłego D przez TD, TDI HDI JTD i innych to 2E ma bardzo mocny dół w nim masz do dyspozycji 166Nm przy 3200obr a w TDI np AGR 90KM 210Nm przy 2600obr to nie gadaj że 2E tak trzeba pałować z dobrze założoną instalacją LPG to jest rakietku tylko jak masz starą instalację jeszcze mikser a w nim zwężka to nawet jak go na benzynę przerzucisz to i tak masz homonto założone.bradley pisze:Czasem pojezdze sobie zagazowanym 2E i to nie jest jazda. To zaczyna jezdzic dopiero powyzej 5tys obrotow, a w klekocie spokojnie sobie muskam gaz w granicach 2-2,5k obrotow i sprawnie poruszam sie po miescie. W moim przypadku wynik jest oczywisty ale chetnie przejechalbym sie innym 2.0 ktory nie jest obciazony butla LPG, tak dla porownania
Pozdrawiam
BLOS chyba byłby najlepszym wyjsciem jezeli gaz jest w 2E
- GTI EDITION -
- stolniczkow
- Forum Master
- Kontakt:
Dokładnie, dobrze ogarnięty BLOS w 2e nie odstaje od jazdy na benzynie.CIENKII pisze:BLOS chyba byłby najlepszym wyjsciem jezeli gaz jest w 2E
W przypadku AGG wypada już założyć sekwencję.
- maj0nez
- VR6 user
- Kontakt:
tylko na blosie to już nie ma co mówić o ekonomi ja jestem bardzo zadowolony i nie ma żadnej różnicy czy gaz czy pb i instalacji wcale nie widac. zapraszam do mojego tematu są foty i opis
- stolniczkow
- Forum Master
- Kontakt:
Takie 2e na BLOSie łyka z 13-14l przy średnim bucie ale co do płynności działania to dobrze wyregulowany BLOS nie daje o sobie znać, że jest pod maską
- bradley
- Forum Master
Wrazenia mam pewnie odmienne poniewaz to 2E jest zagazowane instalacja 2 generacji, a w zasadzie jakis pacan przerobil to na 1 wstawiajac srube. A ja z kolei nie mam seryjnego silnika i wg papieru 10KM wiecej od seryjnego 2E.maj0nez pisze:Zapraszam jak chcesz się wirnąć mam porównanie do przeróżnych diesli od zwykłego D przez TD, TDI HDI JTD i innych to 2E ma bardzo mocny dół w nim masz do dyspozycji 166Nm przy 3200obr a w TDI np AGR 90KM 210Nm przy 2600obr to nie gadaj że 2E tak trzeba pałować z dobrze założoną instalacją LPG to jest rakietku tylko jak masz starą instalację jeszcze mikser a w nim zwężka to nawet jak go na benzynę przerzucisz to i tak masz homonto założone.bradley pisze:Czasem pojezdze sobie zagazowanym 2E i to nie jest jazda. To zaczyna jezdzic dopiero powyzej 5tys obrotow, a w klekocie spokojnie sobie muskam gaz w granicach 2-2,5k obrotow i sprawnie poruszam sie po miescie. W moim przypadku wynik jest oczywisty ale chetnie przejechalbym sie innym 2.0 ktory nie jest obciazony butla LPG, tak dla porownania
Pozdrawiam
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
- maj0nez
- VR6 user
- Kontakt:
Niedaleko Ciebie kupiłem mojego Editiona tam jest PF z gazem drugiej generacji i niby papierowe 107KM a bardzo znacznie odstaje od 2E po prostu GTI zostaje objechane przez 2Ebradley pisze:Wrazenia mam pewnie odmienne poniewaz to 2E jest zagazowane instalacja 2 generacji, a w zasadzie jakis pacan przerobil to na 1 wstawiajac srube. A ja z kolei nie mam seryjnego silnika i wg papieru 10KM wiecej od seryjnego 2E.maj0nez pisze:Zapraszam jak chcesz się wirnąć mam porównanie do przeróżnych diesli od zwykłego D przez TD, TDI HDI JTD i innych to 2E ma bardzo mocny dół w nim masz do dyspozycji 166Nm przy 3200obr a w TDI np AGR 90KM 210Nm przy 2600obr to nie gadaj że 2E tak trzeba pałować z dobrze założoną instalacją LPG to jest rakietku tylko jak masz starą instalację jeszcze mikser a w nim zwężka to nawet jak go na benzynę przerzucisz to i tak masz homonto założone.bradley pisze:Czasem pojezdze sobie zagazowanym 2E i to nie jest jazda. To zaczyna jezdzic dopiero powyzej 5tys obrotow, a w klekocie spokojnie sobie muskam gaz w granicach 2-2,5k obrotow i sprawnie poruszam sie po miescie. W moim przypadku wynik jest oczywisty ale chetnie przejechalbym sie innym 2.0 ktory nie jest obciazony butla LPG, tak dla porownania
Pozdrawiam
- Kowal_
- płk Gleba
- Auto: VW Passat CC
- Silnik: CCZA
A nic, typowa ofiara nagłego przyrostu momentu w okolice wartości maksymalnej, nic nowegoYuri pisze: Że co?
330KM/450Nm
- ja4rqu
- Gadatliwa bestia
Pany mk2 jr lekko ruszona dawka plus pin vs audi a4 1z. od 0 do 100 jak obstawiacie?
- Peres
- Grupa opolska
- Kontakt:
Ja obstawiam, że Golfja4rqu pisze:jak obstawiacie
184KM/416Nm powered by G-lab ;)
golf II 1.8 RP vs passat b5 kombi AFN ?
- maj0nez
- VR6 user
- Kontakt:
z gazem czy bez ale raczej passat.kezman pisze:golf II 1.8 RP vs passat b5 kombi AFN ?
Jeżeli golf nie jest zajechany to obstawiałbym własnie ze on wygra.
Duzą róznica masy na korzyść mk II
Duzą róznica masy na korzyść mk II