Golf IV AHF faluje na obrotach i kopci!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- koVWal
- Golf Uzależnia
- Kontakt:
Witam panowie. Od pewnego czasu mój kuzyn zmaga się z jednostką AHF. Na samym początku kiedy kupił auto regenerował turbinę+ nowa gruszka i było ok, następnie nowa głowica itp bo brał silnik olej. Po tych czynnościach było wszystko dobrze. Po pewnym czasie rano przy odpalaniu golf kopcił mu na niebiesko i miał problemy z odpalaniem oraz gdy odpalił to obroty mu strasznie falowały. Wymienił nowe świece, końcówki wtryskiwaczy no i jest lepiej ale nadal to samo. Był u mechanika i stwierdził, że dwumas ma bicie i do wymiany. Czyli dwumas wymieniony. Ale nadal nie jest tak jak powinno. Golf odpala przykopci na niebiesko i obroty strasznie faluja. Przy przygazowaniu falowanie ustępuje. Podczas jazdy nie ma problemów ale np przy dojeżdżaniu do świateł wrzuca na luz i znowu obroty falują. Pompa wtryskowa także zmieniona bo niby stara była do du**. Po zmianie pompy czuć różnicę w mocy ale nadal problem z kopceniem i z obrotami. Dodam, że na komputerze nie pokazuje żadnych błędów i nie wiadomo co może być przyczyną. Coś słyszałem o czujniku Halla. Mógłbym się więcej o nim dowiedzieć? Oraz jakieś propozycje dotyczące tematu. Pozdrawiam
pierścienie pewnie albo turbina padła tzn olej sie dostaje do spalin
- koVWal
- Golf Uzależnia
- Kontakt:
Jest progres. Nastawnik wyczyszczony i już tak nie telepie budą tylko przy odpaleniu teraz jeszcze problem.belcho99 pisze:Wg. mnie należy raz a dobrze zrobić nastawnik i podjechać jeszcze raz na kompa do lepszego magika a nie do "wymieniacza".
To wszystko było robione i wykluczone jest.m3e30 pisze:pierścienie pewnie albo turbina padła tzn olej sie dostaje do spalin
Tak jak pisałem wyżej, że nastawnik wyczyszczony i już jest okej. Przy odpalaniu na zimnym silniku silnik faluje i zakopci ale mamy winowajce! Świece podgrzane 2 razy i jest wszystko cacy! Świece były niedawno wymienione na nowe i co się okazało są do du**
Re: Golf IV AHF faluje na obrotach i kopci!
Witam wszystkich jestem tutaj nowy lecz mój problem nie jest nowy z tego co czytam ,posiadam golfa mk3 AFN i jak u kolegi auto z rana zakopci na niebiesko z tym że u mnie przed tym przez dwa dni migała kontrolka od świec pózniej zgasła a auto nadal przykapca z rana z tego co wyczytałem może być to wina świec niedawno jeszcze zaślepiłem egr a wczoraj wyczyściłem N75 bo powyżej setki jak by odcinało mu moc lub szarpało autem ale to przy 1900 obrotach na 3,4 i 5 biegu , teraz juz auto ładnie sie zbiera nie szarpie ciągnie w całym zakresie obrotów lecz problem kopcenia z rana został a drugi to ciężko pali na ciepłym z tego co wyczytałem może byc to wina pompy , z rana zresztą tez jakoś słabo kręci czy to może być wina pompy że na ciepłym słabo pali a wina świec że na zimnym też ciężko pali i kopci na niebiesko ??? prosił bym o odpowiedz i wyrozumiałość w tym gąszczu pytań to mój pierwszy dieselek pozdrawiam.