może zostać,kostek pisze:Witam,mam opcję kupić 2.0 8v oznaczenie AGG za dobry pieniądz z tym że bez skrzyni i tutaj pytanie,czy skrzynia z 1.6 może zostać?
Jest dosyć krótka,fajnie by to latało,pozdrawiam.
MK2 swap z 1.6 na 2.0 8v skrzynia pasuje?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: MK2 swap z 1.6 na 2.0 8v skrzynia pasuje?
Kostek nie obrazam sie ... Widzialem w Scirocco skrzynie od 1.6 wstawiona w ABFa i zap******* wiec pod 2.0 tez podejdzie a uwierz ze swoje zrobi bo krotkie przelozenia sa a po drugie to moze sie nie udzielam na forach Kostku ale swoje wiem
skrzynia praktycznie z VAGów każda pasuje tylko chodzi o sprzęgło... 210mm, 230mm, przekładasz sam silnik zamach ze sprzęgłem zostaje z 1.6 i lata jak marzenie xD
JADĄC Z PRĘDKOŚCIĄ 280KM/H...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Hej
a propos swap'ów. mam pytanie n/t skrzyni: w mkII 1.6TD SB zrobiłem zmote na 1.9TDI 1Z - bez zmiany sprzęgła, skrzyni i wszystko działa jedno mnie zastanawia, czy jest możliwe założenie dłuższej skrzyni, jak tak to jakiej? biegi od 1-4 są w miare, no ale piątka krótka że dramat na maxa. Auto się zbiera spokojnie no ale poleci tak do 160 a silnik już wyje jak wilk do księżyca
a propos swap'ów. mam pytanie n/t skrzyni: w mkII 1.6TD SB zrobiłem zmote na 1.9TDI 1Z - bez zmiany sprzęgła, skrzyni i wszystko działa jedno mnie zastanawia, czy jest możliwe założenie dłuższej skrzyni, jak tak to jakiej? biegi od 1-4 są w miare, no ale piątka krótka że dramat na maxa. Auto się zbiera spokojnie no ale poleci tak do 160 a silnik już wyje jak wilk do księżyca
wiecznie awaria :D
skrzynie 4t lub 4s są dość długie
JADĄC Z PRĘDKOŚCIĄ 280KM/H...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...