daniel1d pisze:Na suchym trochę lepiej się odpycha
na ulicy będzie robił zamieszanie czekam na jakies czasy ...
Będziesz coś grzebał z zawieszeniem auta ? bo auto klęka mocno przy tej mocy...
Tak samo z zawieszeniem silnika ,dostaje okrutnie ,może elementy z poli ...
Nie to żebym wątpił w możliwości Daniela i jego fury, ale jak Nikolas wsadzi 5,0 V10 (bo takie plany mi się gdzieś ana streetracing o oczy obiły) do swojej B4 to na pewno wolnego auta miał nie będzie i dla eRki godnym przeciwnikiem będzie. No chyba że wtedy audi wyleci z klasy street, ale to już się okaże, ja się dokładnie na zakresie dozwolonych przeróbek nie znam, prędzej Daniel coś może napisać?
Fura świetna! Jest ogień - dosłownie i w przenośni. Daniel już pisał, że V10 to nie jego liga i chyba nie robił tego jedynie z kurtuazji. Poza tym Panowie chyba się znają i bawią się na tyle długo w tuning, żeby wiedzieć, że modzi się dla samego siebie, a nie żeby kogoś tam pobić o setne sekundy na ćwiartkę Fajnie wyglądają te alu z s3 na golfie.
MatthewG pisze:Daniel, a jakie parametry miał twój wcześniejszy Golf?
Jedyny pomiar jaki był to jak byłem na nagraniu do tvn turbo to wtedy było 493km i 735nm , potem doszedł strzał z nitro 150-200km ale nie był mierzony więc gdzieś w okolicach 700km i 900nm było.
MatthewG pisze:I jakie czasy kręcił?
3.5 do setki, na ćwiartkę 10.9 a do 200km/h ok 10s. Jeszcze można było trochę urwać z tych czasów jak by była procedura bo na starcie to miał za dużo koksu chodź i tak starty były z dwójki a trakcji nie było Przy strzale 50km do setki miał 3.7s przy 100km- 3.5s, przy 150km i 200km też 3.5s tylko na ćwiartkę się poprawiał czas.Plan już był żeby start był lepszy ale golf się sprzedał.
Strzał z drugiego biegu? O Panie... Szybki był to trzeba mu przyznać. A ile km zrobiłeś na tym setupie? Z czym były największe problemy jeśli chodzi o awaryjność?
MatthewG pisze:Szybki był to trzeba mu przyznać. A ile km zrobiłeś na tym setupie? Z czym były największe problemy jeśli chodzi o awaryjność?
Na setupie 400km+ 600nm+ przez jeden sezon od lipca do listopada zrobiłem coś ok 25tyś km bezawaryjnie, były jakieś problemy raz że napęd się nie chciał zapiąć ale takie rzeczy to i w serii z haldexem się dzieją . Zdarzały się takie spoty że ścigałem się z jednym wracałem a tam już następny czekał i tak przez 30-40min w kółko i stary cały czas z odcinki wtedy jeszcze z jedynki bo na seryjnym sprzęgle.
Na setupie ok 700km i 900nm to mało jeździłem z względu na sprzęgło dwu tarczowe, zrobiłem coś ponad 5tyś. Wtedy niuton trochę niszczył napędy z trzy razy półośka się ukręciła, kilka razy tłumiki drgań na wale się rozpadły co owocowało że wał walił gdzie popadnie i przy okazji z dwa razy mocowania od haldexa.Raz wyrwała się poduszka od skrzyni razem z śrubami i tak samo było z poduszką od silnika też wyrwała się z śrubami ale w ProTrubo zostały zrobione poduszki własnej konstrukcji i dawały już radę.
MatthewG pisze:Strzał z drugiego biegu?
Start z dwójki z strzałem 100km " onclick="window.open(this.href);return false;