Strasznie wali w silniku jak jest zimny:(
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich.Jestem nowy na forum dlatego na wstępie pozdrawiam wszystkich.Chciał bym się poradzić was.Mam skode octavie 2 2.0 tdi 16v od momętu gdy na dworze zrobiło się zimniej strasznie coś mi wali w silniku,występują przy tym wibracje odcz€walne na siedzeniu kierowcy i kierownicy.Po odpaleniu wszystko jest ok dopiero kiedy przejade 2-3 km zatrzymam się np.na światłach zaczyna trzaskać w silniku i trząść.CZUĆ I SŁYCHAĆ ŻE SILNIK PRACUJE NIERÓWNO.Prosze pomóżcie.Sprzęgło i dwumas nowy ,rozrząd wymieniony ,poduszka pod silnikiem z lewej strony też!!!!!Zaznacze że w momęcie gdy silnik złapie tęperature praoblem całkowicie znika i wszystko jest cacy.Zgóry dziękuje pozdrawiam Łukasz
Jeszcze coś ,wiem że to forum vw ale na innych forach nic nie znalazłem w tym temacie ,a silniki te same.....
Wydaje mi się że to jest bardziej coś mechanicznego tak jak by jakieś łożysko.....Zaden mechanik nie umi zdjagnozowac,dodam tylko że gdy na dworze zrobi się cieplej niż 8 st. to te t o że za mniejsze.Pozatym żuca mi siedzeniem od strony kierowcy.....
Hej, a mozesz podac na youtube filmik jak sie zachowuje, tak to ciezko stwierdzic ;(
Coś marnych mechaników wybierasz kolego. Podjedź do kogoś kto na VAG zjadł zęby - albo najlepiej Tunera .... podepnie pod kompa - zrobi analizę z logów i wszystko wyjdzie jak na tacy ... Na odległość pomagać nie potrafię a wróżenia z fusów dopiero się uczę ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Panowie a kto pomoże na taką dolegliwość..
- strasznie wali w silniku prz dodawaniu i puszczaniu gazu _ ( teoretycznie poduszki, bo drązęk też lata) - ale poduszki wymienione 3 mieisace temu i są znowu do wymiany
jadąc na drugim biegu i puszczając nagle gaz przy 2 tys. obrotów silnik chce wyskoczyc
dlaczego tak się dzieje ?
- strasznie wali w silniku prz dodawaniu i puszczaniu gazu _ ( teoretycznie poduszki, bo drązęk też lata) - ale poduszki wymienione 3 mieisace temu i są znowu do wymiany
jadąc na drugim biegu i puszczając nagle gaz przy 2 tys. obrotów silnik chce wyskoczyc
dlaczego tak się dzieje ?
-
- Gadatliwa bestia