Golf 3 1,9 GDT wysokie obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ale ja mam td, to obroty mam wieksze bo mam 4 tys.
Wrzuce fote, jak z pracy wróce, ale jak to faktycznie skrzynia od benzyniaka to jeszcze mi tego brakuje
Wrzuce fote, jak z pracy wróce, ale jak to faktycznie skrzynia od benzyniaka to jeszcze mi tego brakuje
To chyba nie jest głupi pomysł bo ja pomału (niestety) mam dosyć tego auta bo od kupna co miesiąc jest coś, a jeszcze wydaje mi sie, że turbina też szwankuje. Na kanale zobacze jaki mam symbol skrzyni biegów, bo to już mnie rozwala
wrzuce fote silnika, wczoraj wróciłem w nocy i już nie miałem czasu na zdjęcia, ale zastanawia mnie fakt tej skrzyni,
Kiedy jest zimno to auto chodzi jak zegarek, wystarczy mu 2500 rpm i aż sie miło jeździ (i nie ważne czy to z zatrzymanego czy chce pzrzyspieszać np z 4 biegu) wtedy nie wydaje mi się że skrzynia może być inna niż fabryczna.
Ale kiedy temperatura skoczy powyżej zera to normalnie mam wrażenie że jeźdzę zwykłym dieslem a nawet gorzej, podczas ruszania takiego szybszego to nie zejdę poniżej 3500 rpm żeby to jakoś w miarę poszło.
Zaraz po kupnie zrobiłem nim ok 300 km i nie czułem tego że auto jest słabe, z 5 biegu bez problemu wyprzedzałem a teraz jest to niewykonalne. Chyba że jest mróz, to zupełnie inna bajka.
Rozumiem też to że mam zwykłe td a nie tdi to jak jest ciepło to nie ma co mi schłodzić powietrza ale teściowa ma seata z tym silnikiem 1.9 td to ja swoim nawet nie żdąże ruszyć a seata już nie widzę.
Wydaje mi się że jak bym miał skrzynie od benzyniaka to na kazdym biegu bym czuł że coś jest nie tak z obrotami i to nie wazne czy jest ciepło czy jest mróz , chyba że się mylę.
Kiedy jest zimno to auto chodzi jak zegarek, wystarczy mu 2500 rpm i aż sie miło jeździ (i nie ważne czy to z zatrzymanego czy chce pzrzyspieszać np z 4 biegu) wtedy nie wydaje mi się że skrzynia może być inna niż fabryczna.
Ale kiedy temperatura skoczy powyżej zera to normalnie mam wrażenie że jeźdzę zwykłym dieslem a nawet gorzej, podczas ruszania takiego szybszego to nie zejdę poniżej 3500 rpm żeby to jakoś w miarę poszło.
Zaraz po kupnie zrobiłem nim ok 300 km i nie czułem tego że auto jest słabe, z 5 biegu bez problemu wyprzedzałem a teraz jest to niewykonalne. Chyba że jest mróz, to zupełnie inna bajka.
Rozumiem też to że mam zwykłe td a nie tdi to jak jest ciepło to nie ma co mi schłodzić powietrza ale teściowa ma seata z tym silnikiem 1.9 td to ja swoim nawet nie żdąże ruszyć a seata już nie widzę.
Wydaje mi się że jak bym miał skrzynie od benzyniaka to na kazdym biegu bym czuł że coś jest nie tak z obrotami i to nie wazne czy jest ciepło czy jest mróz , chyba że się mylę.
daj foto bo to wróżenie z fusów, a ja wróżką nie jestem i kryształowej kuli nie mam
Sorki za to marudzenie, postaram się dzisiaj wrzucić foto, ale moja skrzynia jest taka sama jak w Toledo u teściowej, różni się tym , że ja w golfie mam dwa czujniki podpiete pod skrzynie a w toledo jest jeden, ten od świateł wstecznego.
PS zdjęcie ma być głównie silnika czy bardziej skrzyni buiegów? w sumie wrzuce dwa
PS zdjęcie ma być głównie silnika czy bardziej skrzyni buiegów? w sumie wrzuce dwa
Wstawiam foto silnika wraz ze skrzynią biegów i fajnie by było poczytać teraz fachowe wypowiedzi do mojego problemu z autem
- ja4rqu
- Gadatliwa bestia
fakt jest to td, ale zmyliłeś nas mówiąc że do pompy dochodzą tylko kable a tu widać jak byk linkę od gazu. Prawdopodobnie problem leży w skrzyni, powinieneś mieć taką o oznaczeniu CHD lub 4T.
aj mój błąd, linka od gazu dochodzi to fakt.
Powyżej pisałem jak to auto zachowuje się jak jest mróz na dworzu to nie widzę ( nie czuję) wtedy żeby ta skrzynia była od innego modelu, zresztą jest taka sama jak w Seacie Toledo 1.9 td ale oznaczenia zczytam, one są od spodu skrzyni?
Powyżej pisałem jak to auto zachowuje się jak jest mróz na dworzu to nie widzę ( nie czuję) wtedy żeby ta skrzynia była od innego modelu, zresztą jest taka sama jak w Seacie Toledo 1.9 td ale oznaczenia zczytam, one są od spodu skrzyni?
- ja4rqu
- Gadatliwa bestia
temperatura nie ma wpływu na działanie skrzyni czy coś, ewentualnie jak jest bardzo zimno to olej gęstnieje i nic prócz utrudnionego wrzucania się nie dzieje. Tak są od spodu. A to, że auto może różnie jeździć w zależności od temperatury to zacząłbym sprawdzanie od wszelkich filtrów itp.
Ja bardziej mysłałem o turbinie pisząc o temperaturze, bo filtry mam wymienione.
A jest taka mozliwość by turbina powodowala tak wysokie obroty?
Dzięki za info, sprawdze te symbole ale mam nadzieję że skrzynia jest fabryczna bo te auto kosztowało mnie już dużo a mam je 2 miechy
A jest taka mozliwość by turbina powodowala tak wysokie obroty?
Dzięki za info, sprawdze te symbole ale mam nadzieję że skrzynia jest fabryczna bo te auto kosztowało mnie już dużo a mam je 2 miechy
- ja4rqu
- Gadatliwa bestia
nie turbina napewno nie, chyba że by się sprzęgło ślizgało i w momencie gdy ładuje to wystepuje poślizg ale to mało prawdopodobne.
wielkie dzięki, sprawdze te symbole i wtedy będę wiedział na czym stoję.
Jeśli jest to prawda że mam skrzynie od benzyniaka to temu co ją tam wsadzil "Najwyższy" niech mu ja.. urwie
Jeśli jest to prawda że mam skrzynie od benzyniaka to temu co ją tam wsadzil "Najwyższy" niech mu ja.. urwie