Witam!
Czy ktoś możę mi pomoóc? 30 min. temu odebrałem swojego Golfa 2 w którym została zainstalowana instalacja gazowa. Nie wiem czemu ale jak się przełącza po 2000 obrotów z benzyny na gaz to samochód gaśnie. Próbowałem się rozpędzać na benzynie i przełączać na gaz i również gaśnie "w locie". Co może być tego przyczyną? Mam silnik 1,8, monowtrysk, instalacja firmy Elpigaz.
Dziś założona instalacja gazowa do golfa 2 i gaśnie! :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Agamek12
- Gadatliwa bestia
Nic sam nie kombinuj, nie trać czasu na szukanie przyczyny na forum, wracaj do gazowników i niech sami sprawdzą/poprawiają. Przyczyn może być wiele, a przez forum to w tej chwili najwyżej "powróżysz sobie z fusów".
Tak zupełnie wstępnie to mogę Ci jedynie zaproponować sprawdzenie, czy wlot powietrza do filtra nie jest ustawiony przodem w kierunku jazdy - jeśli jest, spróbuj "odgiąć" go do tyłu (żeby powietrze nie wpadalo bezpośrednio we wlot)
Tak zupełnie wstępnie to mogę Ci jedynie zaproponować sprawdzenie, czy wlot powietrza do filtra nie jest ustawiony przodem w kierunku jazdy - jeśli jest, spróbuj "odgiąć" go do tyłu (żeby powietrze nie wpadalo bezpośrednio we wlot)
Dawno temu był Golf mk2, potem cośtamcośtam, a teraz:
Ford S-max mk2 i Nissan Qashqai J10.
Ford S-max mk2 i Nissan Qashqai J10.
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt: