Pompa wtryskowa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pompa wtryskowa
a co do samej wymiany to po prostu wyciagam stara tuleje i oring i na ich miejsce wkladam nowe czy jakis specjalny zabieg trzeba przeprowadzic i czy sa jakies uszczelki jeszcze do tego?
- KamilP
- DieseL PoweR
Pompa wtryskowa
Abyś wymiary znał to raczej kupisz wszędzie, w większości motoryzacyjnych. A może nawet Ci z katalogu dobiorą. Pytaj pytaj
Pompa wtryskowa
dzis zlozylem zamowienie w intercars i jutro do odbioru i zaraz montaz Zmaowilem zestaw naprawczy w sklad ktorego wchodzi tulejka 2 oringi i uszczelka pod dekielek 31 z groszami. Czy to wszystko co mi potrzebne koledzy? Bo z tego co widzialem i mi pokazywal to chyba tak. Pozdrawiam
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Pompa wtryskowa
Jeden na omawianą ośkę,a drugi przypuszczalnie na nieszczęsny rysik w LDA.Herwolf pisze:2 oringi
Tutaj masz moją foto poradę jak to ogarnąć,a uwierz mi że warto mając górę pompy na stole
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=389389" onclick="window.open(this.href);return false;
Pompa wtryskowa
dzieki kolego tego mi trzeba bylo. Teraz wyjdzie moje niedoksztalcenie hehe doszlo nowe zagadnienie LDA i rysik co to?
- KamilP
- DieseL PoweR
Pompa wtryskowa
LDA to ten "grzybek" na górze pompy podwyższający dawkę paliwa przy większym ciśnieniu doładowania ale u Ciebie tego nie ma, bo to w silniczkach uturbionych (TD) jest, i to nie we wszystkich bo w 1V (1.6TD 60KM) domyślnie nie ma A ten rysik to też pewnie w LDA jest, wnioskuję z wypowiedzi Michała i z foto porady więc też Cię raczej nie interesuje Zwróć uwagę na rozebranie góry pompy
Pompa wtryskowa
tak wlasnie myslalem ale jak czlowiek nie jest pewny to lepiej zapytac tak jak mówisz mój nie ma tego grzyba ojciec ma aaz ma grzyba. Czyli mnie interesuje zdjęcie góry tylko i dostanie się do ringu i tulei wszystko mi się pokaże tak?
Pompa wtryskowa
dzieki wielki koledzy dam znac jak się z tym uporam, ale podejrzewam że zajmę się tym w niedzielę rano bo auto jest mi potrzebne 7 dni w tyg nie stygnie
Pompa wtryskowa
a jeszcze jadna prosba. Poszukuje schematu budowy takiej pompy jak ja mam na ssaniu ale nie moge znajsc. Moze macie jakies informacje?
- KamilP
- DieseL PoweR
Pompa wtryskowa
tak dzieki sorry że tak mecze ale chce się dobrze przygotować by nic mnie nie zaskoczyło