Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ile wam pali diesel?
Mi w te mrozy co były (-20) też palił ponad 8 l - wszystko miasto, odcinki po 3-5 km.
Moje GTI, narazie seria ale wszystko w swoim czasie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=438924" onclick="window.open(this.href);return false;
Ile wam pali diesel?
MK3 1.9 AFN-110ps na serii w lato wychodziło mi średniego 5 czasamim 5,5 litra na trasie potrafiłem zejśc ponizej 4 a w mieście wychodziło około 6, Pora zimową o literek więcej, w Chwili obecnej po wirusie i 152Ps średnio wychodzi 6l, na trasie przy normalnej jezdzie 4 w miescie przy mocniejszych strzałach 7-8
-
- Ma gadane
Re: Ile wam pali diesel?
Mi pali w trasie 4.3-4.5, w miescie 5.5, zima najwiecej narazie 5.9. Jazda normalna. Nie katuje jakos specjalnie, zawalidroga tez nie jestem. Predkosci w trasie 90-120. Silnik 1.9 PD 101 KM.
- szadrak
- Mały gagatek
- Auto: Seat Leon ST
Ile wam pali diesel?
Ja nigdy nie osiągnąlem takiego spalania. KIedyś miałem na kompie wskazanie 4,5 średnie ale to dosł jechałem 90 km/h. Ale tak to nie mogę za długo jechać bo mnie szlag trafia...seaman1982 pisze:Mi pali w trasie 4.3-4.
- Paviarotti
- Lord GTI
Ile wam pali diesel?
Wynik spokojnie do osiągnięcia. Zaraz po kupnie bardzo delikatnie jechałem w deszczu i wyszło średnie 4,1 na trasie ok 90km. Niestety od tej pory tak niskie mi się nigdy nie udało, ale zobaczę jak będzie po wymianie czujnika temperatury, bo chyba teraz ma on wpływ na spalanie.
-
- Ma gadane
Kompa nie mam, wiec licze zawsze recznie. Tankuje zawsze tak samo-ta sama stacja, ten sam dystrybutor i paliwo, i zawsze pod sam korek. Czesto wychodzi mi srednie okolo 5-5.2. Najmniej mialem 4.8, a byl to tryb mieszany (ale ze wskazaniem trasy). Najwiecej zima 5.9.szadrak pisze:Ja nigdy nie osiągnąlem takiego spalania. KIedyś miałem na kompie wskazanie 4,5 średnie ale to dosł jechałem 90 km/h. Ale tak to nie mogę za długo jechać bo mnie szlag trafia...seaman1982 pisze:Mi pali w trasie 4.3-4.
Ile wam pali diesel?
jestes jak tak jedziesz -jaki masz motor atd czy axrseaman1982 pisze:zawalidroga tez nie jestem. Predkosci w trasie 90-120
-
- Ma gadane
ATD.odzim pisze:jestes jak tak jedziesz -jaki masz motor atd czy axrseaman1982 pisze:zawalidroga tez nie jestem. Predkosci w trasie 90-120
odzim pisze:jestes jak tak jedziesz -jaki masz motor atd czy axrseaman1982 pisze:zawalidroga tez nie jestem. Predkosci w trasie 90-120
Noooo zwłaszcza u was w regionie ( RADOM i okolice ) rzeczywiście można przycisnąć ,, kiedy bym tam nie był to w mieście suszary i kubły postawione przez czarnuchów ( Warszawska - obok Automobilklubu ) trasa (7) na Skarżysko na odcinku 50 km potrafią stać w 4-5 miejscach .... więc nie mów mi kolego ,że 90/ 120km/h to zawalidroga a uwierz - km robię na pewno więcej po Pl jak TY
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Ile wam pali diesel?
trudno zeby w miescie jezdził po 120 , a jak jezdzisz po 90 po trasie bo o tym mowa była to ty tez jestes dla nie zawali droga bo taka mam definicje i ty tego nie zmienisz , ja mało jezdze po pl bo około 30 tys nie mam czasu na wyprawy w pl -ale kiedys robilem 80 tys rocznie po pl swoim osobowym autem na duzo gorszych drogach niz teraz sa, wiec jezeli ci o to chodzi to wiem jak sie jezdzi ,a co do twoich spostrzezen trasowych sam wiesz ze dalej jadac na warszawe 90 km\h bedziesz zawali drogą a co do policjantów jak Ci przeszkadzaja w szybkiej jezdzie to badz bardziej spostrzegawczy zeby mandatów nie dostawacHaki pisze:a uwierz - km robię na pewno więcej po Pl jak TY
do kolegi seaman1982 jezeli faktycznie masz takie wyniki to gratuluje ja nigdy do takich sie nie zblizylem zadnym autem ,pozdro
Ile wam pali diesel?
odzim, a kto mówił o mandatach bo jakoś o nich nie wspomniałem ... tylko chciałem Ci powiedzieć ,że większość miejscowych jeździ 50/70 ( zabudowany - trasa ) nawet jak można jechać szybciej ... Ja sam osobiście jadę tak szybko na ile pozwalają mi warunki , ale jak widzę peleton 10 dużych przed sobą to ich nie wyprzedzam na siłę by być 5min szybciej na miejscu ... pozdro
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
ok ok nie ma o co sie spierac , chodziło oto ze 90 -120 to wałasnie najbardziej ekonomiczna predkosc wiec i wyniki sa bardzo dobre ,ale jak ktos pobutuje to nie ma szans na taki wynik ,pozdroHaki pisze:odzim, a kto mówił o mandatach bo jakoś o nich nie wspomniałem ... tylko chciałem Ci powiedzieć ,że większość miejscowych jeździ 50/70 ( zabudowany - trasa ) nawet jak można jechać szybciej ... Ja sam osobiście jadę tak szybko na ile pozwalają mi warunki , ale jak widzę peleton 10 dużych przed sobą to ich nie wyprzedzam na siłę by być 5min szybciej na miejscu ... pozdro
- Quintus
- Użytkownik
- Auto: Dodge Durango SLT
Ile wam pali diesel?
ATD, trasa Warszawa-Zambrów-Kolno 6,2l/100km średnia 87km/h. Na 4,1 musiałbym chyba ciągle z górki jechać i gazu nie dotykać.
- Paviarotti
- Lord GTI
Ile wam pali diesel?
To wy musicie mieć ciężkiego buta jak jechałem normalnie (100-120) to na trasie E7 (też przy identycznej średniej 87km/h) wyszło mi 4,7l/100, a przycisnąć do 3,5-4k rpm zdarzyło się kilka razy. Ostatnio ta sama trasa tylko w drugą stronę, prędkość podobna i wyszło 4,9l/100.