[zewnątrz] pielęgnacja opon, plastików, dachów, felg
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Do karoserii mam
Do felg sie też nada, czy zejdzie od temperatury?
I mam taki jeszcze jedne problem z talerzami od dekielków (metalowe) Po wypolerowaniu super ładnie a następnego dna znowu utlenione
Co na nie najlepiej nałożyć żeby najlepiej wyglądały? barteKKK03, czym polerowałeś nakrętki dekielków?
Do felg sie też nada, czy zejdzie od temperatury?
I mam taki jeszcze jedne problem z talerzami od dekielków (metalowe) Po wypolerowaniu super ładnie a następnego dna znowu utlenione
Co na nie najlepiej nałożyć żeby najlepiej wyglądały? barteKKK03, czym polerowałeś nakrętki dekielków?
OEM+ USA 25th Anniversary ==> viewtopic.php?f=89&t=395742
logo1024, Szkoda tego RG na felgi szczerze mówiąc.
PELE, Rozcieńczany był ? Pędzelkowaliście opłukaną czy brudną felgę ?
PELE, Rozcieńczany był ? Pędzelkowaliście opłukaną czy brudną felgę ?
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Tak, koncentratBio pisze:Rozcieńczany był ?
Oczywiste, że już wcześniej opłukaną KerszemBio pisze:ędzelkowaliście opłukaną czy brudną felgę ?
- barteKKK03
- V.I.P.
Jak Ci się tak szybko utleniają to pewnie są stalowe... żadne pasty tutaj nie pomogą.logo1024 pisze:I mam taki jeszcze jedne problem z talerzami od dekielków (metalowe) Po wypolerowaniu super ładnie a następnego dna znowu utlenione
Obrazek
A jakby lakierem bezbarwnym psiknął?
Sprzedam fabrycznie nowe wyświetlacze full fis do liczników z MK4
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
Żeby polakierować trzeba najpierw zmatowić
OEM+ USA 25th Anniversary ==> viewtopic.php?f=89&t=395742
- KeepeR
- Ma gadane
- Auto: VW Golf IV
- Silnik: ALH
- Kontakt:
Zamiast Bliberry polecam Blue Gel, tańszy a efekty lepsze stężenie 1:3 w sam raz na zapuszczone felgi
Dla mnie bliberry to bardziej do czyszczenia odpowiednio wcześniej przygotowanych felg oczywiscie w odpowiednim stezeniu.
Dla mnie bliberry to bardziej do czyszczenia odpowiednio wcześniej przygotowanych felg oczywiscie w odpowiednim stezeniu.
witam...szukam jakichs srodkow na felgi.zapuszczone pyłem od klocków hamulcowych
- Paviarotti
- Lord GTI
Re: [zewnątrz] pielęgnacja opon, plastików, dachów, felg
Ze względów finansowych wziąłem sobie właśnie Blue Gel. Tańszy i mocniejszy od Bilberry. Sprawdzę jak dadzą radę zapuszczonym felgom, a później w codziennej pielęgnacji (do częstego mycia jakie stężenie dać?). Efektami się pochwalę oczywiścieKeepeR pisze:Zamiast Bliberry polecam Blue Gel, tańszy a efekty lepsze stężenie 1:3 w sam raz na zapuszczone felgi
- KeepeR
- Ma gadane
- Auto: VW Golf IV
- Silnik: ALH
- Kontakt:
Paviarotti, jeśli felgi będziesz miał zabezpieczone woskiem to minimum 1:10, chociaż ja na nawoskowane felgi używam głownie szamponu i to wystarcza .
dokładnie przy zabezpieczonych,nawoskowanych felgach wystarcza mycie zwykłym szamponem podczas każdego mycia. A już samo opłukanie pod ciśnieniem potrafi usunąc dużą częśc brudu.KeepeR pisze:na nawoskowane felgi używam głownie szamponu i to wystarcza .
Paviarotti, koniecznie się pochwal efektami jakie uda CI się osiągnąc.
- Paviarotti
- Lord GTI
Ok, jutro wpadnie kurier, jak zdąży do południa to wyciągam letnie koła i jazda
- jjaworskyy
- Użytkownik
Ja dzisiaj zmieniałem kółka na lato i postanowiłem je wyczyścić. Zakupiłem środek do czyszczenia felg firmy Moje Auto do tego szczoteczka do zębów i efekt pozytywny, a po wypłacie zakupie ten Blue Gel bo czytałem dużo pozytywnych opini.