Regeneracja tylnej belki zawieszenia

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

andrejko
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: andrejko » ndz mar 04, 2012 21:55

Chcę wypiaskować tylną belkę. Przykręcone są do niej takie dwie obejmy, które łączą belkę z nadwoziem z każdej strony. Wewnątrz nich jest gumowy element. Chcę go odkręcić, żeby dokładnie wszystko wypiaskować i pomalować a te gumowe sworznie wymienić na nowe. Niestety śruby, którymi są przykręcone bardzo się zapiekły. Czy ktoś miał problem z ich odkręceniem? Boje się, że albo połamie mi się klucz albo skręcę nakrętkę i sytuacja będzie trochę patowa:( A może te śruby się po prostu nie odkręcają i są tam na stałe? Będę wdzięczny za podpowiedzi, bo golfik czeka na wymianę belki po wypadku i jest to ostatni element, który nie pozwala mu jeździć...

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » ndz mar 04, 2012 22:45

Zdziel je kilka razy solidnym młotkiem,później zapuść parę razy dobrym penetrantem.
Po kilkunastu minutach próbuj odkręcać.

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
Piernik
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Piernik » pt mar 09, 2012 15:39

Ewentualnie podgrzać je trochę palnikiem (jeśli masz taka możliwość). Tylko uwaga na bak :hmm:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”