AAZ zle odpala zimny po kilku godz stania. FILMIKI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- xxxMODZELxxx
- Mały gagatek
Witam w zwiazku z tym ze nie znalazlem dokladnej odp na forum i wydalem na golfa wiecej niz Pudzianowski na suplementy, zakladam nowy temat.
Golf 1995r 1.9TD AAZ. Silnik jest ok. 2 lat po generalnym remoncie. rozrzad wymieniony swiece sprawdzone i odpala tak: " onclick="window.open(this.href);return false;
Widac jak lapie odrazu ale sie dusi i dymi na siwo. Trwalo to kilka minut mozna bylo gazowac i cudowac ale nic to nie dawalo.
Pojechalem do innego mechanika wymienil filr paliwa, przewody paliwowe i ustawil pompe wtryskowa. Kreci prawie lapie ale nie moze zalapac: " onclick="window.open(this.href);return false;
Podczas krecenia dymi na czarno. Jak juz zalapie to chodzi rowno i nie dymi. Nie wiem co mu jest akumulator dobry, rozrusznik po regeneracji z 2 tyg temu, filtry niedawno wymieniane. Nie ma powietrza w przewodach przed pompa wstawiony zaworek zeby nie cofalo paliwa. Cieply silnik lub po kilku godz stania odpala bez problemu. Postoi noc i dalej to samo.
Pomocy i dzieki za zainteresowanie tematem. Czekam na dzien kiedy bedzie palil na dotyk:)
Golf 1995r 1.9TD AAZ. Silnik jest ok. 2 lat po generalnym remoncie. rozrzad wymieniony swiece sprawdzone i odpala tak: " onclick="window.open(this.href);return false;
Widac jak lapie odrazu ale sie dusi i dymi na siwo. Trwalo to kilka minut mozna bylo gazowac i cudowac ale nic to nie dawalo.
Pojechalem do innego mechanika wymienil filr paliwa, przewody paliwowe i ustawil pompe wtryskowa. Kreci prawie lapie ale nie moze zalapac: " onclick="window.open(this.href);return false;
Podczas krecenia dymi na czarno. Jak juz zalapie to chodzi rowno i nie dymi. Nie wiem co mu jest akumulator dobry, rozrusznik po regeneracji z 2 tyg temu, filtry niedawno wymieniane. Nie ma powietrza w przewodach przed pompa wstawiony zaworek zeby nie cofalo paliwa. Cieply silnik lub po kilku godz stania odpala bez problemu. Postoi noc i dalej to samo.
Pomocy i dzieki za zainteresowanie tematem. Czekam na dzien kiedy bedzie palil na dotyk:)
Szerokiej drogi? Dzięki, ale wąską też dojadę:)
- IRAS AAZ
- Użytkownik
- Kontakt:
Powietrza napewno nie ma? A jaka mesz pompe? Bo mój brat ma tez 95 r i ma jakies czujniki w powpie od kata wtrysku czy cos tam i tez przy odpaleniu zrywa sie tak jak twój tylko mniej ale te same objawy. Mysle ze to cos te pompy sa nie chalo? I jekie masz ssanie? Podaj najlepiej foto pompy.
Aktualnie skoda ale golfik w pamięci
- xxxMODZELxxx
- Mały gagatek
Na pewno nie ma powietrza bo sprawdzalem. Pompa wtryskowa normalna (bost pin mozna wymieniac) ssanie automatyczne, nie mam dzwigni. wczesniej odrazu lapal i nierowno chodzil a teraz odwrotnie nie chce zapalic jak zapali to rowno chodzi juz nie wiem co mu jest
Co ten mechanik ustawiał w pompie wtryskowej, rozrząd masz dobrze ustawiony, może też ścinać klina na wale
- xxxMODZELxxx
- Mały gagatek
Na pewno ustawial obroty bo wczesniej za wysokie byly, klin mialem szlifowany i kolo pasowe nie lata zreszta uwazam na to bo wymusilo remont silnika ale to stare dzieje.
- IRAS AAZ
- Użytkownik
- Kontakt:
To jak masz ssanie automatyczne to nie masz normalnej pompy.Dawaj foto pompy
sprawdź czy świece nie są spalone i czy bezpiecznik świec nie jest spalony, oraz czy świece otrzymują prąd.
ewentualnie jak tu jest w porządku to zasil pompę w paliwo wprost z bańki i będziesz wiedział. czy to nie jest wina zatkanego filtra itp. jak już odpali i sięnagrzeje nie masz problemów z mocą?
ewentualnie jak tu jest w porządku to zasil pompę w paliwo wprost z bańki i będziesz wiedział. czy to nie jest wina zatkanego filtra itp. jak już odpali i sięnagrzeje nie masz problemów z mocą?
- powertrain
- Ma gadane
mi to wygląda na brak wyciagniętego przyspieszacza ,a jak jest automaczne to coś padło w pompie.... albo świece nie grzeją wszystkie,AAZ ma grzanie wstępne po zamknięciu drzwi kierowcy,sprawdż po dłuzszym postoju najlepiej rano czy przy zamknięciu drzwi kierowcy przygasa światełko albo jeszcze inaczej otwórz drzwi i niciśnij ten wł na słupku co niby zapala światełko w środku po otwarciu drzwi ale w naszych gofrach też włącza grzanie wstępne.jak nie będzie słychać pstrykniecia przekaznika czyli nie grzeją i mógł paść modół taki czarny pod maską za akumulatorem i on moze powodwać takie fazy.Mogły też paść końcówki wtryskiwaczy i sie zwieszaja na zimnym i nie równo przez to pracuje,a siwy dym to nie spalona ropka ktorej nagle jest za duzo w komorze
dodam jeszcze że mam podobne jaja przy zapalaniu zimnego silnika tak od plus 5 do temp minusowych ale jak wyciagne przyspieszacz to problem znika, a grzanie wstępne u mnie raz działa raz nie,moze tez mam padnięty modół,wklej foto pompy
dodam jeszcze że mam podobne jaja przy zapalaniu zimnego silnika tak od plus 5 do temp minusowych ale jak wyciagne przyspieszacz to problem znika, a grzanie wstępne u mnie raz działa raz nie,moze tez mam padnięty modół,wklej foto pompy
przy tych temp nie ma to znaczenia jak jest dobrze poskładany i ustawiony. to nie jest odprężony silnikpowertrain pisze:mi to wygląda na brak wyciagniętego przyspieszacza
- xxxMODZELxxx
- Mały gagatek
Filt paliwa wymienialem z 3 dni temu.arwam pisze: zasil pompę w paliwo wprost z bańki i będziesz wiedział. czy to nie jest wina zatkanego filtra itp
Zaraz pojade postawie na warsztat i sprawdze te swiece. Jak to nie pomoze to chyba tylko w Polske i szukac czarodzieja...
Jezdzi i przyspiesza normalnie ale V max 135-140 nie wiem czy to max tych silnikow.arwam pisze:jak już odpali i sięnagrzeje nie masz problemów z mocą?
- xxxMODZELxxx
- Mały gagatek
zdjecia pompy wtryskowej
Wymieniam swiece zarowe zobaczymy co bedzie rano...
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0b5 ... 9514a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b5 ... 1d596.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/845 ... 7bf9a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/469 ... 88eda.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymieniam swiece zarowe zobaczymy co bedzie rano...
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0b5 ... 9514a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b5 ... 1d596.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/845 ... 7bf9a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/469 ... 88eda.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- IRAS AAZ
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: AAZ zle odpala zimny po kilku godz stania. FILMIKI
CO mój 180 tyle ze ma gov moda i ic ale jeszcze byn szed wiecej chybaarwam pisze:Jezdzi i przyspiesza normalnie ale V max 135-140 nie wiem czy to max tych silnikow.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Nikt z Was nie wpadł na pomysł,że mechanik mógł się yebnąć i zmniejszył obroty śrubą dawki?xxxMODZELxxx pisze:Na pewno ustawial obroty bo wczesniej za wysokie byly
Zwiększ dawkę i silnik nabierze wigoru.
- IRAS AAZ
- Użytkownik
- Kontakt:
No jak idzie tylko 140 to napewno jest cos nie tak. A jak go przegazujesz na postoju to dymi na czarno? Co to za mechanik jakis pewny ?czy adam słodowy