Grzeje sie silnik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Grzeje sie silnik
Witam. Mam problem bo teraz jak się zrobiło ciepło to mój golf zaczął się strasznie grzać i muszę jeździć cały czas na ogrzewaniu bo jak tylko wezmę nawiew na zimne to temperatura rośnie i strzałka dochodzi prawie do tej przed ostatniej. Co to może być?
- jakubek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Grzeje sie silnik
Zacznij najpierw od tego czy załacza sie wentylator, jesli sie zalacza to mogla pasc pompa wody.
Grzeje sie silnik
tylko jak go sprawdzic? Jak zmostkowalem wtyczke ta od chlodnicy i dziala 1 i 2 bieg. Jak jest ustawione na cieple to ladnie trzyma temperature tylko jak jest na zimne to sie bardzo grzeje.
-
- Użytkownik
Grzeje sie silnik
podaje łapkę , mam to samo w moim czorcie.
a pompę wody sprawdzisz w taki sposób że zdejmujesz osłonę termostatu w miejscu w którym łączy się silnikiem , i odpalasz silnik. jeśli Ci wyrzuci wodę która jest w siilniku to pompa działa.
a pompę wody sprawdzisz w taki sposób że zdejmujesz osłonę termostatu w miejscu w którym łączy się silnikiem , i odpalasz silnik. jeśli Ci wyrzuci wodę która jest w siilniku to pompa działa.
- jakubek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Grzeje sie silnik
piterlbn, sprawdz tak ze zapal auto przejedz sie rozgrzej go tak zeby przekroczyl pow 90stopni, oczywiscie z umierem mysle ze kreske nad 90stopni to wystarczajaco. Jesli juz bedzie ta temp na wskazniku to wyjdz i sprzwdz czy właczył sie wentylator jesli sie wlaczyl to czujnik i wentylator odpada i zostaje Ci termostat pompa wody.
Grzeje sie silnik
wlasnie sie przejechalem tak spokojnie na zimnym nawiewie i sie nie grzeje teraz predkosc 50-60 km. Wiec co to moze byc?
Grzeje sie silnik
problem rozwiazany wymieniony termostat i pompa wody. Dzieki za pomoc temat do zamkniecia.