Po wyczyszczeniu przepustnicy faluja obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam problemik z moim golfem a mianowicie silnik 1.6 sr wyczyściłem przepustnice i po odpaleniu zaczął falować na obrotach przejechałem nim około 150km i nadal to samo co moze być nie tak ???
Trzeba zrobić adaptacje przepustnicy... Z tego co wiem trzeba najlepiej robic ja vagiem, Jesli nie masz kabla ani oprogramowania, to właśnie tak może się dziać... Czytałem kiedyś że po adaptacji trzeba uruchomić auto, i nie dotykac przez ileś minut gazu. Pozniej odpalić go ponownie i po przejechaniu 100km powinno się wszystko ustatkować. Ale radził bym jednak adaptacje kabelkiem.
Koledzy tez opisują, że z czasem sama się ułozy ale jednak najlepiej zrobic to elektronicznie za pomoca vag-a lub innego programu. Oczywiście jeżeli ma sie sprzęt.
Yhym no włąśnie jadę do serwisu vw wiec tam koledzy mam nadzieje coś na to poradzą bo wkurzające to strasznie jest
-
- Mały gagatek
serwisy się omija jak widzę jak oni tam robią to powodzenia. Mam praktyki w jednym z nich ;P
Witam,
koledzy nie jest prawdą, że najlepiej adaptację przeprowadzić kabelkiem i vagiem, śmiem twierdzić, że Ci którzy tak twierdzą nie zrobili nigdy adaptacji lub zrobili to jeden raz w jednym silniku i się udało, niejednokrotnie nie da się tego zrobić kabelkiem, wchodzisz w opcje dajesz kanał i lipa, nic się nie dzieje przepustnica nie reaguje na soft i dalej wywala błąd o braku nastaw przepustnicy (pomijam sprawę że trzeba nie mieć błędów). Można zrobić adaptację zarówno przez kabelek, a jak go ktoś nie ma można zrobić to podczas jazdy i podczas niej adaptacja sama się zrobi, tylko pamiętajcie żeby przegonić auto na pełnym otwarciu przepustnicy.
Pozdrowionka
koledzy nie jest prawdą, że najlepiej adaptację przeprowadzić kabelkiem i vagiem, śmiem twierdzić, że Ci którzy tak twierdzą nie zrobili nigdy adaptacji lub zrobili to jeden raz w jednym silniku i się udało, niejednokrotnie nie da się tego zrobić kabelkiem, wchodzisz w opcje dajesz kanał i lipa, nic się nie dzieje przepustnica nie reaguje na soft i dalej wywala błąd o braku nastaw przepustnicy (pomijam sprawę że trzeba nie mieć błędów). Można zrobić adaptację zarówno przez kabelek, a jak go ktoś nie ma można zrobić to podczas jazdy i podczas niej adaptacja sama się zrobi, tylko pamiętajcie żeby przegonić auto na pełnym otwarciu przepustnicy.
Pozdrowionka
valerio
Autko się już uspokoiło, A mianowicie pojechałem do serwisu koledzy zrobili adaptacje po długich prubach, ale i tak autko jeszcze falowało na obrotach było lepiej ale nie dokońca powiedzieli żebym pojezdził i będzie ok i tak zrobiłem ale jeżdziłem spokojnie do 2tyś i obroty poprawiały się coraz szybciej aż uspokoiły się na dobre
Extremalny, tak jak robią serwisy to wiem doskonale ponieważ pracowałem w jednym z nich przez 5 lat:) ale dla swoich robią tak jak nalezy
valerio, dokładnie tak się dzieje jak napisałeś sprawdziłem to na własnym aucie, jazda przynosi najlepsze efekty komputer nie do końca
Extremalny, tak jak robią serwisy to wiem doskonale ponieważ pracowałem w jednym z nich przez 5 lat:) ale dla swoich robią tak jak nalezy
valerio, dokładnie tak się dzieje jak napisałeś sprawdziłem to na własnym aucie, jazda przynosi najlepsze efekty komputer nie do końca